Χρυσή Αυγή για 28η Οκτωβρίου: Θυμόμαστε την Ελληνική Γη της Βορείου Ηπείρου

“Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, η καρδιά και ο νους είναι σ’ ένα κομμάτι αλύτρωτης ελληνικής γης, όπου διαβιούν εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια χιλιάδες υπόδουλοι, χειμαζόμενοι και διωκόμενοι Έλληνες αδελφοί μας. Στην Βόρειο Ήπειρο”. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Αυτούς τους αδελφούς μας, το αλβανικό κράτος τους δολοφονεί, τους δημεύει τις περιουσίες, τους απαγορεύει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τις νόμιμες συλλογικές πολιτικές και θρησκευτικές δραστηριότητες. Καταστρέφει σχολεία και εκκλησίες”, όπως αναφέρει επίσης.

Σημειώνει ότι “ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ την Βόρειο Ήπειρο. Τον Μάρτιο του 1913, τον Οκτώβριο του 1914 και τον Νοέμβριο του 1940. Και τις τρεις φορές, η Ελλάδα εκβιάστηκε από τους «φίλους» και «συμμάχους» μας του Α΄ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία) να την εγκαταλείψει στην Αλβανία”.

“Τον Φεβρουάριο του 1914, μάλιστα, η Αλβανία υπέγραψε το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο παραχωρούνταν αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο. Δεν το εφάρμοσε ποτέ, με τις πλάτες των «συμμάχων» μας” επισημαίνει η Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενη στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι “η Ελλάδα εξήλθε νικήτρια, ήταν με την πλευρά των νικητών. Και από τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, η Αλβανία εξήλθε ηττημένη, ήταν με την πλευρά των ηττημένων. Μετά το πέρας και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, οι «φίλοι και σύμμαχοι», πήραν το μέρος της αντιπάλου και ηττημένης Αλβανίας, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στα δίκαια ελληνικά αιτήματα”.

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για το ότι “οι «Σύμμαχοι» μας δεν σεβάστηκαν το Ελληνικό Αίμα που χύθηκε για την απελευθέρωση αυτής της κοιτίδας του Ελληνικού Έθνους, ιδιαίτερα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις με διαδοχικές μειοδοτικές πολιτικές τα τελευταία 40 έτη, ουσιαστικά έχουν εγκαταλείψει την Βόρεια Ήπειρο και τους ομοεθνείς μας, όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες”.

Και σημειώνει ότι είναι “απαράδεκτο και εξοργιστικό πως ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών, ιδιαίτερα νεότερων σε ηλικία, δεν γνωρίζει το παραμικρό για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, κι αυτό με ευθύνη του κατεστημένου πολιτικού συστήματος της διαφθοράς και της μειοδοσίας, καθώς τα κόμματα της παρακμής δεν κάνουν ούτε μια αναφορά στο μεγάλο αυτό εθνικό μας θέμα”.

Στην συνέχεια αναφέρει ότι “μπορεί οι διεθνιστές μαρξιστές της εντόπιας νομενκλατούρας και οι διεθνιστές κοσμοπολίτες φιλελεύθεροι και λοιποί αλά καρτ «πατριώτες» μπουρζουάδες να έχουν στο σύνολό τους ξεχάσει την Βόρεια Ήπειρο. Δεν την έχουμε ξεχάσει όμως οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής”.

“Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και συμπαρίσταται ενεργά στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας. Οι βουλευτές κι ευρωβουλευτές του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με επανειλημμένες ερωτήσεις, επερωτήσεις και παρεμβάσεις στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν καταγγείλει δημόσια και θεσμικά τις αλβανικές αθλιότητες κατά των αδελφών μας” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τελειώνοντας η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι “φυσικά δεν θα αρκεσθούμε σε αυτά. Αντιθέτως, είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη στιγμή. Τη στιγμή εκείνη που ο Θεός θα μας αναθέσει την Ιερή Αποστολή της Λυτρώσεως των ομοεθνών μας της Βορείου Ηπείρου. Τότε, οι κατσαπλιάδες των Τιράνων, αυτοί οι δούλοι του Ερντογάν, θα αντιληφθούν ότι δεν θα έχουν να κάνουν πλέον με τα πολιτικά ανδρείκελα που έχουν συνηθίσει τα τελευταία 40 και πλέον έτη, αλλά με συνεχιστές του έργου του μεγάλου Αγωνιστή της Ελευθερίας, του Βορειοηπειρώτη Σπυρίδωνα Μήλιου και των παλικαριών του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκίνηση: Έτσι τιμούν την 28η Οκτωβρίου μαθητές Ελληνικού σχολείου στην Χιμάρα

ΚΚΕ: Η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι συνδεδεμένη με την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας