Όπου φύγει-φύγει ο Αμερικανός πάστορας – Καθ’ οδόν για τις ΗΠΑ

Μετά από έντονη κόντρα με τις ΗΠΑ και ανταλλαγή “πυρών” μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, τουρκικό δικαστήριο ζήτησε χθες την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που μετέφερε τον Αμερικανό πάστορα και είχε αναχωρήσει χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, προσγειώθηκε στην Γερμανία. Εκεί θα παραμείνει για δύο ημέρες και μετά θα συνεχίσει το ταξίδι του για τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ ανήρτησε στο twitter φωτογραφία του ιδίου μαζί με τον Μπράνσον στον αεροδιάδρομο της αεροπορικής βάσης Ράμσταϊν.

“Καλωσορίζω τον Πάστορα Μπράνσον και τη γυναίκα του στην Γερμανία στη στάση ανεφοδιασμού του αεροσκάφους τους. Βρίσκεται σχεδόν σπίτι του χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν του παρουσίασα την αμερικανική σημαία, κατευθείαν τη φίλησε”, ανέφερε ο Γκρένελ στο tweet του.

Νωρίτερα ο Τούρκος δικηγόρος του πάστορα είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπράνσον θα προβεί σε ιατρικές εξετάσεις στην αεροπορική βάση.

Το ιστορικό

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπράνσον σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της τρομοκρατίας, αλλά τον άφησε ελεύθερο δεδομένου ότι είχε μείνει προφυλακισμένος –και από τον Ιούλιο ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό– για δύο χρόνια.

Ο συνήγορος του Μπράνσον, Τζέι Σέκιουλοου, ο οποίος είναι επίσης και δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας ότι “το γεγονός ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ συνιστά μια σημαντική νίκη του πάστορα Μπράνσον και της οικογένειέας του. “Ευχαριστούμε τον πρόεδρο (Τραμπ), τα μέλη του Κογκρέσου και τους διπλωμάτες που συνέχιζαν να ασκούν πιέσεις στην Τουρκία”, πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο από την Ουάσινγκτον στην Άγκυρα.

Και ο ίδιος ο Μπράνσον ευχαρίστησε τον Τραμπ, “την κυβέρνηση και το Κογκρέσο για την αμέριστη συμπαράστασή τους”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πάστορας είχε συλληφθεί με την κατηγορία του πράκτορα και του υποστηρικτή της οργάνωσης του Γκιουλέν και του PKK.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κίνηση καλής θελήσεως από Τουρκία: Απελευθερώνει τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον