Κηδεία Κατσίφα: Οι αλβανικές αρχές εμποδίζουν λεωφορεία από την Ελλάδα να φτάσουν στους Βουλιαράτες

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα πούνε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες. Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας του, η μητέρα του και οι αδερφές του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα. Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες του epirus-tv-news, η σορός του 35χρονου είναι καλυμμένη με την ελληνική σημαία.

Για την ώρα, δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Να θυμίσουμε, ότι οικογένεια του 35χρονου παρέλαβε στη 1.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης τη σορό του Κωνσταντίνου, από το νεκροτομείο των Τιράνων, δέκα ημέρες δηλαδή, μετά το θάνατό του.

Με έξοδα του δήμου Δερόπολης στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου.

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να παραβρεθεί στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Πέμπτης (08/11), προκειμένου να πουν το «τελευταίο» αντίο στον 35χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών την 28η Οκτωβρίου.

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών ζητούν εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικων σωματείων, ώστε να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό για τη νεκρώσιμη ακολουθία.
Έτσι, για το συγκεκριμένο λόγο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο.

Διαβάστε, επίσης:Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στους Βουλιαράτες για τον Κων/νο Κατσίφα – Ο θρήνος της μάνας (Vid)