Αυγενάκης: Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση

«Τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση. Προσπαθεί να σωθεί με κρεσέντο λαϊκισμού. Κανένας, όμως, δε σώθηκε πολιτικά με διορισμούς και λάσπη», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο γραμματέας της ΝΔ, σε ερώτηση αν το κόμμα του, ως κυβέρνηση, θα προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες θα ασχοληθούν με τη διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων, απάντησε ότι «η διερεύνηση και κυρίως η απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, γι΄ αυτό και θα προχωρήσουμε σε Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015» και συμπλήρωσε: «Τσίπρας και Καμμένος θα λογοδοτήσουν! Δεν είναι προσωπικές τους υποθέσεις. Δεν είναι δικαίωμά τους η προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλων και να παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά. Το τέλος του τέλους τους φθάνει και μετά ξεκινά μια άλλη ημέρα για όλους!».

Για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, είπε πως «δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση για τα ζητήματα αυτά», υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι «ενάντια στην αλλαγή του “status” της μισθοδοσίας των περίπου 10.000 κληρικών», ενώ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί πρόσληψης χιλιάδων ατόμων στο Δημόσιο, σχολίασε: «Η Ελλάδα χρειάζεται καλύτερο κράτος. Το πρόβλημα της ανεργίας και του brain drain δεν λύνεται με διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα».

Μιλώντας για τις αντοχές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Μόνο ως θαύμα μοιάζει να αντέξει ο κ. Τσίπρας μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορεί να τον εμπιστεύτηκαν, όμως δεν τρώνε “κουτόχορτο”. Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη και παντού. Ο κόσμος επιλέγει πρόσωπα και ο κ. Τσίπρας ό,τι πιάνει γίνεται κάρβουνο (…) Επιδιώκει να παγιδεύσει την αντιπολίτευση και τελικά πυροβολεί τα πόδια του».

Τέλος, ο γραμματέας της ΝΔ, αναφερόμενος στο επικείμενο 12ο Συνέδριο της ΝΔ στο οποίο θα προεδρεύσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημείωσε: «Αποτελεί κορυφαία πολιτική διαδικασία της παράταξής μας. Είναι προγραμματισμένο στις 14-16 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή λίγο λιγότερων από 2.500 συνέδρων από όλη τη χώρα. Το συνέδριο μας θα είναι ένα σάλπισμα νίκης, τόσο στις εθνικές, όσο και στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τη Βουλή η συζήτηση για την ανομία στα Πανεπιστήμια

Έξαλλος ο Μητσοτάκης για την αργοπορία του Τσίπρα στη Βουλή

Μητσοτάκης στην Βουλή: Το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί