Επιτέλους, μειώνεται το κόστος κλήσεων από κινητά και σταθερά εντός της ΕΕ

Αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι οι καταναλωτές, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις συνήθως διαπραγματεύονται τις χρεώσεις τους με τους φορείς εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, από τις 19 Μαΐου 2019 μειώνεται το ανώτατο κόστος χρέωσης για κλήσεις μέσω κινητού και σταθερού από τη μια χώρα-μέλος στην άλλη στα 0,19 ευρώ ανά λεπτό χρόνου ομιλίας, αλλά και το κόστος για τα γραπτά μηνύματα (SMS) σε 0,06 ευρώ.

Αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι οι καταναλωτές, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις συνήθως διαπραγματεύονται τις χρεώσεις τους με τους φορείς εκμετάλλευσης. Όπως συμβαίνει με την περιαγωγή, είναι δυνατόν να προβλέπονται παρεκκλίσεις σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Να σημειωθεί πως σε 5,9 δισεκατομμύρια θα αυξηθούν οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας το 2025, από 5 δισ. που ήταν πέρυσι σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του GSMA Intelligence που εκπροσωπεί την βιομηχανία ψηφιακών επικοινωνιών. Το μεγαλύτερο ποσοστό διείσδυσης θα είναι στην Ευρώπη όπου εννέα στους δέκα πολίτες θα είναι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας, με τους οκτώ στους δέκα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό τους, που σημαίνει ότι θα έχουν smart phones.

Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα κάνουν χρήση του διαδικτύου από το κινητό τους τηλέφωνο μέχρι το 2025, ποσοστό που ξεπερνά το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού (εκτιμήσεις αναλυτών του GSMA, που διατυπώθηκαν στο τελευταίο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη).

Διαβάστε, επίσης:Έρευνα ΣΒΒΕ: 7 στους 10 επιχειρηματίες «βλέπουν» έξοδο από την κρίση το 2025