Η Μπάρτσα κοντά σε σούπερ συμφωνία για το Καμπ Νου

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση των δικαιωμάτων ονομασίας του «Καμπ Νου» βρίσκεται η Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με αναφορές του ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού “RAC1”, η ομάδα της Καταλωνίας βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη φαρμακευτική εταιρεία “Grifols”, που είχε προσεγγίσει και στο παρελθόν την Μπαρτσελόνα.

Με τα έσοδα από τα δικαιώματα ονομασίας του «Καμπ Νου», οι Καταλανοί θέλουν να καλύψουν τα έξοδα του αθλητικού συγκροτήματος “Espai Barca”.

Όπως σημειώνεται, αν και οι οικονομικοί όροι της προτεινόμενης συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί, οι φήμες αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές της La Liga θα ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν τα δικαιώματα σε ένα ποσοστό κοντά στο 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και η επισημοποίηση της συνεργασίας θα μπορούσε ήδη να έρθει στα τέλη του 2018.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα για τα 20 επόμενα χρόνια θα μπορούσε να έχει έσοδα 400 εκατομμύρια ευρώ, ένα σημαντικό ποσό για την κάλυψη του κόστους του “Espai Barca”.

Πρόκειται για το μεγάλο έργο ανακαίνισης ύψους 600 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει επίσης αύξηση της χωρητικότητας του «Καμπ Νου» μέχρι 105.000 θέσεις, αλλά και την κατασκευή ενός νέου γηπέδου για την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου.

Τον Οκτώβριο, ο οπτικοακουστικός όμιλος “Mediapro” είχε καταθέσει προσφορά ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τα δικαιώματα ονομασίας του «Καμπ Νου», αλλά χωρίς επιτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος στην παγκόσμια ποδηλασία – Βρεθηκε «ντοπέ» ο Κρις Φρουμ!

Σοκ στον αθλητισμό – Κι επίσημα ντοπαρισμένη Ελληνίδα αθλήτρια! (pic)

Μουντιάλ: Το κόλπο της Ρωσίας με την αμμωνία για να έχουν καλύτερη απόδοση