Θεσ/νίκη: Ένας νεκρός και 27 τραυματίες σε σύγκρουση νταλίκας με βαν που μετέφερε μετανάστες

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κόμβο στης Ασπροβάλτας με την Εγνατία οδό, στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό που έγινε λίγο πριν την 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου, όταν περιπολικό της αστυνομίας καταδίωξε ένα ύποπτο βανάκι. Αυτό μπήκε από Εγνατία οδό στο αντίθετο ρεύμα της εισόδου και συγκρούστηκε με ταχύτητα με διερχόμενο φορτηγό.

Ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο είναι ένα νεκρό αγοράκι 4 ετών και 27 άτομα να τραυματιστούν, δυο εκ των οποίων σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και οι δυο διακινητές.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι από το Ιράκ, αλλά και από Σομαλία και Μπαγκλαντές.

Ελαφρά τραυματισμένος βγήκε από το όχημα και ο οδηγός του βαν και διακινητής των λαθρομεταναστών ο οποίος συνελήφθη συνελήφθη από την αστυνομία, σύμφωνα με το seleo.gr.

12 ασθενοφόρα βρέθηκαν στο σημείο για τη μεταφορά των τραυματιών και δύο κινητές μονάδες για την πρώτη φροντίδα των τραυματιών.

Πρώτα παρελήφθησαν τα πέντε παιδιά, εκ των οποίων ένα αγοράκι με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα το ΕΚΑΒ έκανε έκκληση μέσω των ραδιοφώνων της Θεσσαλονίκης όσοι έχουν πρόβλημα υγείας και μπορούν να μεταβούν με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία να μην καλούν για ασθενοφόρο, καθώς τα διαθέσιμα βρέθηκαν στην Ασπροβάλτα για να παραλάβουν τους τραυματίες από τη σύγκρουση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανετράπη βαν που μετέφερε άνδρες λαθρομετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

«Παρέλαση» λαθροδιακινητών και λαθρομεταναστών έξω από τη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στην Καβάλα: 11 παράνομοι μετανάστες κάηκαν ζωντανοί μετά από τροχαίο