«Ναύαγιο» η ΑΕΚ… πνίγηκε στο Αγρίνιο και χάνει επαφή με την κορυφή (Βίντεο)

Κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΚ, ηττήθηκε 2-1 από τον Παναιτωλικό του Δέλλα και πλέον σβήνουν οι ελπίδες της για υπεράσπιση του τίτλου.

Ένας ψυχωμένος και άριστα διαβασμένος Παναιτωλικός, υπέταξε την ΑΕΚ με 2-1 στο Αγρίνιο και βύθισε ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια την ομάδα του Ουζουνίδη. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικά στημένοι από τον Δέλλα και άνοιξαν το σκορ στο 26’ με τον Καμαρά.

Στο 51’, ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 2-0 με κεφαλιά, ενώ η «Ένωση» ήταν φλύαρη και ξύπνησε μόνο στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 76’ μείωσε ο Σιμόες, αλλά ο «Δικέφαλος» δεν είχε άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του και μοιραία έμεινε για 3η διαδοχική αγωνιστική δίχως νίκη (0-1-2).

Πλέον, οι Αγρινιώτες ανέβηκαν στους 15 βαθμούς, την ώρα που οι πρωταθλητές υποχώρησαν στην 6η θέση και βλέπουν την κορυφή με τα… κιάλια.

Το ματς

Η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετά φλύαρη και δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού, που προσπαθούσε να «χτυπήσει» μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Μπακάκη έξω από την περιοχή να καταλήγει άουτ. Η ομάδα του Ουζουνίδη προσπαθούσε από τα πλάγια να γίνει επικίνδυνη, ωστόσο δεν είχε το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για να απειλήσει.

Οι Αγρινιώτες κέρδισαν μέτρα και αναθάρρησαν μετά το 20’, ενώ βρήκαν γκολ στο 25’ με τον Ουίλιαν, το οποίο όμως ακυρώθηκε (κακώς) ως οφσάιντ. Ως… θεία δίκη, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μετά από μια ωραία ομαδική συνεργασία, η οποία ολοκληρώθηκε με γύρισμα του Ρόσα στην περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στα πόδια των Τσόσιτς, Καμαρά (σ.σ. χρεώθηκε στον δεύτερο τελικά) και να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-0 (26’).

Η «Ένωση» προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά και πάλι δεν βρήκε κάποια μεγάλη φάση, με τους γηπεδούχους να είναι αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 45’, με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Κυριακίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με Καμαρά (45’+2’), Άργκους (45’+3’) να στέλνουν την μπάλα άουτ και στα χέρια του Μπάρκα αντίστοιχα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο,
με τον Παναιτωλικό να προηγείται 1-0 της φλύαρης ΑΕΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Αγρινιώτες, που διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 51’, με τον Καμαρά να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάζουρεκ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Από την άλλη πλευρά, η «Ένωση» αδυνατούσε να βρει μεγάλες ευκαιρίες, παρά τις αλλαγές του Ουζουνίδη, που έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 64’ μια καλή συνεργασία των φιλοξενούμενων κατέληξε σε καλό σουτ του Μπογέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Από το 70’ και μετά, ο «Δικέφαλος» ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή του και δικαιώθηκε μειώνοντας στο 76’ με τον Σιμόες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από πάσα του Πόνσε.

Αυτό το γκολ ανάγκασε τους γηπεδούχους να κλειστούν ακόμα περισσότερο στο καβούκι τους προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Από την άλλη, η ομάδα του Ουζουνίδη είχε την εδαφική υπεροχή, δίχως όμως να βρει «καθαρή» φάση.

Και κάπως έτσι, ο Παναιτωλικός διατήρησε το υπέρ του 2-1 και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη, με τη θλιβερή ΑΕΚ να μένει δίχως «τρίποντο» για 3ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος (0-1-2) και να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από την κορυφή.

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης – Μαρινάκης, Χαντάκιας, Άργκους, Ρόσα – Ντίας, Λουσέρο – Oυίλιαν, Μάζουρεκ (87’ Λιάβας), Μανά (78’ Ηλ. Γιαννιώτης) – Καμαρά (66’ Μοράρ)

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας – Μπακάκης (79’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ – Μάνταλος, Άλεφ (60’ Κλωναρίδης), Σιμόες, Μπακασέτας (46’ Μπογέ) – Λιβάγια – Πόνσε.

Πηγή: sport-fm.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λέστερ της Ελλάδας ο Ατρόμητος, 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Σοκ από το πουθενά για τον Ολυμπιακό με Χριστοδουλόπουλο

Κάρλος Ζέκα: «Ανατριχιάζω όταν τραγουδάω τον Εθνικό ύμνο»