Ξενογιαννακοπούλου: Η ιστορία δεν περιμένει. Υπάρχει ανάγκη για μια «ισχυρή αντιπολίτευση» απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς

Η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε πως «μπορεί να προερχόμαστε από διαφορετικά κράτη και πολιτική καταγωγή, ωστόσο όλοι μοιραζόμαστε κοινές αξίες».

Την ανάγκη μιας «ισχυρής αντιπολίτευσης» απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών δυνάμεων που διεξάγεται στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε πως «μπορεί να προερχόμαστε από διαφορετικά κράτη και πολιτική καταγωγή, ωστόσο όλοι μοιραζόμαστε κοινές αξίες», ενώ έφερε ως παραδείγματα τη «δυναμική στάση απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τη λιτότητα», αλλά και την πίστη στην «ειρήνη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη». «Σήμερα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τους κινδύνους μπροστά μας. Η ιστορία δε θα περιμένει» είπε χαρακτηριστικά η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να «βάλουμε στην άκρη τις προκαταλήψεις και τις διαφορές μας, προκειμένου να χτίσουμε ένα ευρύ κι ισχυρό προοδευτικό κίνημα με τις δυνάμεις της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων».

Επιπρόσθετα, η Ελληνίδα υπουργός μοιράστηκε την ελληνική εμπειρία σημειώνοντας πως αν και προέρχεται από το ελληνικό Σοσιαλιστικό κόμμα, παραιτήθηκε όπως και άλλοι συνάδελφοί της γιατί διαφωνούσαν με τις πολικές του ΠΑΣΟΚ και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προκειμένου να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και να επηρεάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να συμφωνήσουμε πως θα προχωρήσουμε» υπογράμμισε η Ελληνίδα υπουργός και πρότεινε τη δημιουργία ενός «μόνιμου ευρωπαϊκού πλαισίου» πολιτικού διαλόγου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη «ενός εναλλακτικού προγράμματος για την Ευρώπη».

Πηγή:ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:Αποστάσεις Καββαδία για το ενός λεπτού σιγή στον Κατσίφα στη Βουλή – Επίθεση από χρήστες του twitter