ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών:«Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια»

«Η κυβέρνηση μας τα παίρνει από όλες τις μπάντες για να κοκορεύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Παίρνουμε 800 ευρώ, οι νεοδιόριστοι 600 ευρώ, αναμένεται να κόψουν το επίδομα βαρέας απασχόλησης, δεν μας εντάσσουν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Κινητοποίηση στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν στην πανναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια», γράφει χαρακτηριστικά το πανό που έχει κρεμάσει η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο.

«Οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Διαβάστε, επίσης:Δημοσκόπηση Public Issue: Μεγάλο μέρος των πολιτών ζητά πρόωρες εκλογές