Πορεία κατά του ρατσισμού στο κέντρο της Αθήνας με… ρατσιστικά συνθήματα!

Πορεία πραγματοποίησαν φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες ενάντια στο σεξισμό και στο ρατσισμό, όπως έλεγαν, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αυριανής παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Διαδηλώτριες και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Καπνικαρέας στο Μοναστηράκι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία. Και ενώ η πορεία ήταν υποτίθεται εναντίον του ρατσισμού τα κεντρικά συνθήματα ήταν… ρατσιστικά! «Από την Αθήνα μέχρι τη Βραζιλία το φασισμό τσακίζουμε και την πατριαρχία» κι «ούτε σεξισμός, ούτε τρανσφοβία, καιρός για να τελειώνουμε με την πατριαρχία», οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν μέχρι την Ομόνοια και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Ζακ (Ζαχαρίας) Κωστόπουλος, στην οδό Γλάδστωνος. Εκεί φωνάζοντας επίσης συνθήματα κατά του κοσμηματωπόλη, διαδηλωτές και διαδηλώτριες ξάπλωσαν συμβολικά μπροστά από το σημείο, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με τη φωτογραφία του Ζαχαρία Κωστόπουλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ανοιχτός συντονισμός για την πορεία της 25Ν, «αυτή τη μέρα, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, σε όλες της τις μορφές. Στην Ελλάδα, οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, οι προσφύγισσες, οι μετανάστριες, οι άνεργες, οι φτωχές εργαζόμενες, τα θύματα trafficking, οι απολυμένες έγκυες, οι γυναίκες ΑμεΑ και τα λοατκι@+υποκείμενα, βιώνουμε καθημερινά τις πολλαπλές όψεις της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας».

Σύμφωνα με τον ανοιχτό συντονισμό για την πορεία της 25Ν, «η φετινή διαδήλωση επέλεξε να αναδείξει τέσσερις περιπτώσεις έμφυλης βίας, την τριπλή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, τη δολοφονία, του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή κι οροθετικού Ζακ Κωστόπουλο, την τριπλή δολοφονία προσφυγισσών στον Έβρο καθώς επίσης και τη μη δικαίωση των θυμάτων trafficking στην πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστές αλυσίδα φούρνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρευνα για το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν το Ζακ Κωστόπουλο διέταξε οργισμένη η Γεροβασίλη

Ζακ Κωστόπουλος: Παράνομη η βία της ΕΛ.ΑΣ., δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας