Συνελήφθη και κρατείτε στο Μονακό ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Να εγκαταλείψει το πριγκιπάτο ζήτησε το Μονακό από τον Ρώσο ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, καθώς κατηγορείται ότι εξαγόρασε τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Προσήχθη, σύμφωνα με αναφορές, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ ύστερα από αίτημα εισαγγελέων του Μονακό καθώς ερευνάται για υποθέσεις διαφθοράς.

Η προσαγωγή του Ριμπολόβλεφ φέρεται να έγινε ύστερα από αίτημα εισαγγελέων στο Μονακό.

Να θυμίσουμε πως ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε την ομάδα AS Monaco και την αναδιοργάνωσε σε σημείο που κατόρθωσε να κερδίσει το γαλλικό πρωτάθλημα. Επίσης αγόρασε στην τιμή των 280 εκατομμυρίων ευρώ το ωραιότερο διαμέρισμα του πριγκιπάτου, μια μεζονέτα 1.600 τ.μ. στην κορυφή του κτιρίου Belle Epoque. Εγκατέστησε στο πάνω πάτωμα μια αίθουσα αγορών χρηματιστηρίου, συνδεδεμένη απευθείας με την Τράπεζα HSBC, καθώς και τα γραφεία της επιχείρησής του.

Στο Μονακό, ο Ριμπολόβλεφ επένδυσε σε εμπορικές εταιρείες, έγινε μέλος του Yacht Club και έδεσε στο λιμάνι το γιοτ του «My Anna» (85 εκατ. ευρώ). Υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρος απέναντι στην πριγκιπική οικογένεια του Μονακό και το διατυμπάνισε στα ΜΜΕ… Αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να πάρει το πολύτιμο διαβατήριο του Μονακό, το οποίο κυνηγούσε από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε εκεί -έμεινε με την κάρτα διαμονής.

Διαβάστε, επίσης:Tο πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που διπλώνει σαν πορτοφόλι (Βίντεο)