Τσίπρας: ” Έξω από το μισθολόγιο του δημοσίου οι ιερείς, δια νόμου”!

Ο «πόλεμος» της Κυβέρνησης με την Εκκλησία ξεκίνησε ενώ άρχισε και η μάχη διαδοχής του Ιερώνυμου.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να έρθει το αργότερο στις αρχές του 2019 σίγουρα μέσα στο Γενάρη.

Ο Α.Τσίπρας “τραβά το σχοινί” στα άκρα με την απόλυτη συμπαράσταση του Ιερώνυμου καθώς το αργότερο μέχρι Ιανουάριο προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου νόμου “πετώντας εκτός” δημοσίου 10.000 ιερείς!

Οι αντιδράσεις εντός της εκκλησίας, σε Πατριαρχείο και Άγιο Όρος είναι σφοδρότατες. Κινητοποίηση υπάρχει και στο Άγιο Όρος που περιμένουν παρέμβαση Βαρθολομαίου ενώ δεν αποκλείουν να ζητήσει το επόμενο διάστημα την επιστροφή των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αν τελικά προχωρήσει η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε χθες με ραδιοφωνική του συνέντευξη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η «ιεραρχία έχει κάθε λόγο να στηρίξει αυτή τη συμφωνία». Για να αιτιολογήσει αμέσως μετά ότι είναι «η πρώτη φορά ίσως στη μεταπολιτευτική ιστορία που αντί να προχωράει η πολιτεία σε μονομερείς ενέργειες προσπαθεί να επιλύσει ιστορικές εκκρεμότητες με όρους, διαλόγου,κατανόησης και συναίνεσης». Πράγμα που προς ώρας δε διαφαίνεται.

Με την υπόσχεση των προσλήψεων ο Αλέξης Τσίπρας ίσως και να ήθελε τα εξής:

-Να στριμώξει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μετά το «εμπρός-πίσω» στο ζήτημα της συμφωνίας με την εκκλησία προχώρησε σε δημόσια αποκήρυξη των προσλήψεων.

-Να απαντήσει πολιτικά σε όσους μίλησαν για την «Αριστερά του κυρίου»

Στον αντίποδα, “στον αέρα” βρίσκεται η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου μετά την έντονη αντίδραση των ιεραρχών και την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να παραμείνουν στο μισθολόγιο του Δημοσίου. Μια απόφαση που στηρίζουν «με σεβασμό» οι ΑΝ.ΕΛ.

Διαβάστε, επίσης:Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία»