Άφαντος ο Παναθηναϊκός – Περίπατος της Φενέρ στο ΟΑΚΑ

Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην Euroleague. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε για 35 λεπτά να τερματίσει το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων, όμως η Φενέρ ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα λεπτά και τελικά έφτασε στη νίκη (81-69), που την ανέβασε στο 10-1. Στο 5-6 οι «πράσινοι», που χάνουν συνεχώς έδαφος στη Regular Season.

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι για αρκετά λεπτά, όμως η κακή ψυχολογία και η αστοχία στο τρίποντο (7/28) κόστισαν για ακόμα μία φορά στους γηπεδούχους. Πάλεψαν Καλάθης και Παππάς για τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε απαντήσεις για την τριάδα των Βέσελι, Κάλινιτς και Λοβέρν, που ουσιαστικά έφερε και το διπλό για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Πλέον, τα περιθώρια αρχίζουν να… στενεύουν για τους «πράσινους», που βρίσκονται εκτός οκτάδας και έχουν εγκλωβιστεί στο «πρέπει» των νικών στα επόμενα παιχνίδια τους. Σταθερά στη κορυφή η Φενέρ, που έδειξε χαρακτήρα σε ακόμα ένα δύσκολο ματς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1η περίοδος
Το χαμηλό τέμπο κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένες, με την Φενέρ πάντως να παίρνει θέση οδηγού «χτυπώντας» στη ρακέτα με τον Βέσελι. Οι Τουρκοί προηγήθηκαν με 13-6 στο 6ο λεπτό και έφτασαν μέχρι το +8 (10-18), προτού κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 18-12. Τα 0/7 «πράσινα» τρίποντα έπαιξαν φυσικά ρόλο σε αυτό.

2η περίοδος
Η είσοδος του Νίκου Παππά στο παρκέ έδωσε… ώθηση στους γηπεδούχους και ξύπνησε το ΟΑΚΑ, που είδε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να μειώνει άμεσα στους τρεις (17-20, 12′). H άμυνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν εξαιρετική και η Φενέρ έχασε κάθε επαφή με το καλάθι (τρεις πόντοι σε έξι λεπτά), κάτι που έφερε στα ίσια το ματς (24-24, 17′). Ο Κάλινιτς ανέλαβε πάντως… δράση και μαζί με τον Λοβέρν «χτύπησαν» από το τρίποντο, με τους Τούρκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας ελαφρύ προβάδισμα (33-35).

3η περίοδος
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ορέξη στο δεύτερο μέρος, όμως η Φενέρμπαχτσε τον κράτησε στα χαμηλά (έξι πόντοι σε πέντε λεπτά). Την ίδια ώρα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «χτύπησε» μέσω σωστών επιθέσεων και οι Τούρκοι προηγήθηκαν με εφτά (39-46) στο 25′. Σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πήρε… φωτιά με δύο τρίποντα και εννιά σερί πόντους. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (49-49, 28′), με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (52-56).

4η περίοδος
Το ματς εξελίχθηκε σε ματς για… γερά νεύρα: Η Φενέρ είχε το προβάδισμα και σε κάθε προσπάθεια επιστροφής του Παναθηναϊκού έβρισκε τις σωστές λύσεις για να κρατηθεί σε θέση οδηγού. Όταν ο Βουγιούκας μείωσε στους δύο (59-61), η Φενέρ βρήκε λύσεις από Σλούκα και Κάλινιτς, ώστε να πάρει προβάδισμα οκτώ πόντων (61-69) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο (36′). Ο Σέρβος φόργουορντ ανέβασε την διαφορά στους δέκα (63-73) και το ματς τελειώσε εκεί, με την Φενέρ να φτάνει χωρίς προβλήματα στο τελικό 81-69.

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλωσε το ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις – Τραγικός ο Παναθηναϊκός

Χίμκι – Παναθηναϊκός 76-68: Ούτε τώρα έκανε την υπέρβαση