Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Πεδίο χαμηλών πιέσεων με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κινείται προς την χώρα μας και αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τον καιρό, αρχικά στα δυτικά και κατόπιν σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Συγκεκριμένα νέα σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, ήδη από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας από τα δυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Επίσης λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις βραδινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αργά, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της χιονιοκάλυψης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις επόμενες 4 ημέρες καθώς και της δορυφορικά εκτιμώμενης χιονιοκάλυψης της Ευρώπης στις 15 Δεκεμβρίου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καιρός: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία διαρκείας

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο ΕΜΥ: Μεγάλη κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – Η εξέλιξη του μεσογειακού κυκλώνα (Εικόνες)