Έχασε και στην Ισπανία – Τέλος στο μαρτύριο για την ΑΕΚ με… μηδέν βαθμούς

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ταξίδι της στο Champions League με ήττα 1-0 στο “Ντα Λουζ” από τη Μπενφίκα και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τερματίζει τελευταία σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με μηδέν βαθμούς.

Μέχρι το 88′ της αναμέτρησης η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πετύχαινε το στόχο της που ήταν να τελειώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Champions League με βαθμό. Ωστόσο, έπειτα από αρκετές προσπάθειες, οι γηπεδούχοι σκόραραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλδο.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μπενφίκα και ΑΕΚ δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, σε τέτοιο βαθμό που οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες τους όταν ο ρέφερι, Μάντεν σφύριξε τη λήξη του σαρανταπενταλέπτου. Αντιθέτως αυτή της φιλοξενούμενης ομάδας, το “γιόρταζαν” στις κερκίδες, ζητώντας γκολ από τον “δικέφαλο”.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων, η κατοχή και το πρέσινγκ ψηλά άνηκαν στη μεριά του Ρουί Βιτόρια, ενώ εκείνη του Μαρίνου Ουζουνίδη περίμενε το λάθος των αντιπάλων για να βγει στην κόντρα, να αιφνιδιάσει και να κάνει τη ζημιά. Οι “αετοί” της Λισαβόνας δούλεψαν αρκετά με τα άκρα τους, ειδικότερα από τ’ αριστερά με τον ταχύτατο Γκριμάλδο, αναγκάζοντας την Ένωση να δώσει οκτώ κόρνερ από τα οποία βέβαια η Μπενφίκα δεν πήρε τίποτα.

Όσον αφορά την επιθετική ΑΕΚ, στα πρώτα 45′ δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο. Μόλις μία προσπάθεια στην εστία του Βλαχοδήμου. Ο Μπογέ, επίσης, είχε τη δική του καλή στιγμή, καθώς στο 21′ δημιούργησε πρόβλημα στον Ρούμπεν Ντίας, μπήκε στην περιοχή με τη μπάλα να φτάνει στον Γαλανόπουλο, ο τελευταίος εν τέλει σούταρε πάνω στον Ζέντσον και η ευκαιρία χάθηκε.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ
Ό,τι δεν είχε το πρώτο ημίχρονο, τα είδαμε όλα μαζεμένα στο δεύτερο με δοκάρια και φάσεις. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έκανε ευκαιρία στην εστία του Βλαχοδήμου, αλλά στο 63′ λίγο έλειψε με τον Τσόσιτς να εντείνει τις αποδοκιμασίες στο “Ντα Λουζ”. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν κόρνερ και ο Σέρβος έπιασε μία κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όμως, οι Πορτογάλοι πήρα τα ινία της αναμέτρησης. Στο 70′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με την κεφαλιά του Σεφέροβιτς, στο 86′ η πρωταθλήτρια Ελλάδας έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Γαλανόπουλου (και χωρίς προπονητή εξαιτίας της αποβολής του Ουζουνίδη) και πάνω εκεί ήρθε να κάτσει το γκολ που άφησε την Ένωση χωρίς βαθμό. Από το φάουλ του “Γαλανό” στον Ζέντσον, ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Γκριμάλδο νίκησε τον πολύ καλό Μπάρκα για το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 89′ η Μπενφίκα λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματα της, όμως ο Σεφέροβιτς σημάδεψε εκ νέου το δοκάρι.

Αναλυτικά η βαθμολογία του 5ου ομίλου: Μπάγερν 13, Άγιαξ 11, Μπενφίκα 4, ΑΕΚ 0.

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα οδυνηρή ήττα για την ΑΕΚ – Παρέμεινε χωρίς βαθμό

Δεν άντεξε η ΑΕΚ – Καθάρισε μέσα σε δυο λεπτά η Μπάγερν

Προδόθηκε από την άμυνα – Βαριά ήττα για την ΑΕΚ στην Ολλανδία

Σοκ στην ΑΕΚ: Πολύ βαρύς ο πέλεκυς της UEFA σε Λιβάγια και Λόπες