Δίωξη για ανθρωποκτονία και βιασμό για την δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, με βάση την κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος και όχι βάσει της ιατριδικαστικής έκθεσης, άσκησε απόψε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας.

Αυτό αποκάλυψε ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου κ. Άκης Δημητριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ακόμη ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως εκείνος που είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με το θύμα, ήταν ο 19χρονος Αλβανός.

Το καινούργιο στοιχείο που προκύπτει είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό της θανούσης, κάτι όμως που με βάση την ιατροδικαστική εξέταση και την επίσημη έκθεση που παραδόθηκε στις αρχές, δεν προέκυπτε μέχρι τώρα ως στοιχείο της υπόθεσης.

Εξάλλου με κομμένη την ανάσα εξακολουθεί να παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας στην Ρόδο.

Όπως είναι γνωστό στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κρατούνται δύο άνδρες, ένας 19χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Ροδίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» ο πρώτος φέρεται να ομολόγησε, ενώ ο δεύτερος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Την υπεράσπιση των δύο ανδρών ανέλαβαν επίσημα σήμερα οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής (για τον 19χρονο) και Άκης Δημητριάδης (για τον 21χρονο).

Αύριο οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διενεργούν τις σχετικές έρευνες είχαν κλείσει στο «στόχαστρό» τους εξαρχής τα δύο άτομα τα οποία γνώριζαν τη φοιτήτρια και υπάρχουν στοιχεία που τους εμπλέκουν στην υπόθεση!

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο συνδράμει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Καθοριστικό ρόλο στις έρευνες που γίνονται αποτελεί το οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικές αρχές από δύο τουλάχιστον σημεία, από το δρομολόγιο θανάτου που ακολούθησε ο δράστης με τη φοιτήτρια.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Ροδιακής”, η εξέλιξη που άνοιξε τον δρόμο για συλλήψεις είναι ένα βίντεο που έφθασε στα χέρια των αρχών προχθές το βράδυ και το οποίο δείχνει καθαρά μέσα σε αυτοκίνητο τη φοιτήτρια και ένα ακόμα άτομο που πιθανολογείται πως είναι ο δράστης.

Η εικόνα δείχνει τον έναν από τους δύο δράστες με το αυτοκίνητό του να προσεγγίζει κατάστημα εντός της πόλεως της Ρόδου και μέσα στο αυτοκίνητο να βρίσκεται και η νεαρή φοιτήτρια.

Επίσης, αξιολογούνται και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τα οποία και θα δείξουν τις συνομιλίες που είχε η 21χρονη κοπέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομολόγησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας, στη Ρόδο

Δολοφονία φοιτήτριας : Στον Εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι