Η Μπάτε έκανε την κηδεία στον ΠΑΟΚ 3-1 μέσα στην Τούμπα

Αγνώριστος ο ΠΑΟΚ σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς, γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-3 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μέσα στην Τούμπα.

Η ομάδα από την Λευκορωσία ήταν πιο διαβασμένη και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο όταν μάλιστα πέτυχε και τα τρία της τέρματα με τους Σκάβις (17΄) Σίγκνεβιτς (42΄ πέναλτι, 45΄+1). ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 59΄ με τον Πρίγιοβιτς αλλά δεν αρκούσε αυτό για να πάρει μπροστά ο ΠΑΟΚ και να φθάσει σε καλύτερο αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 62΄, λόγω αποβολής του Σίγκνεβιτς.

Απειλητικός και απόλυτα επιθετικός ξεκίνησε τον αγώνα με την ΜΠΑΤΕ ο ΠΑΟΚ και μόλις στο 2΄ πλησίασε στην αντίπαλη εστία με τον Πέλκα να αδυνατεί να πλασάρει τον Σερμπίτσκι μετά από ωραία μπαλιά του Πρίγιοβιτς. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 9΄ με κεφαλιά του Βαρέλα που πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν μετά το δεκάλεπτο να ανοίγουν το παιχνίδι τους επιθετικά και στο 15΄ σουτ του Ιβανιτς έφυγε άουτ. Αυτό ήταν το καμπανάκι για τους παίκτες του ΠΑΟΚ γι αυτό που θα ακολουθούσε σύντομα. Στο 17΄ από σέντρα του Στάσεβιτς και ολέθρια αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο Σκάβις με το στήθος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει ακόμα πιο ψυχρή η ατμόσφαιρα στην Τούμπα με το 0-1 των Λευκορώσων.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε βραχυκυκλωμένος και η ΜΠΑΤΕ ήταν σαφώς καλύτερη και συνέχισε να απειλεί. Στο 34΄ ο Στάσεβιτς από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ και στο 36΄ ο Παχαλάκης έδιωξε έναν κίνδυνο που πάλι προετοίμασαν οι φιλοξενούμενοι. Οι οποίοι μολονότι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ συνέχισαν να παίζουν επιθετικά, χωρίς να παραβλέπουν την αμυντική τους λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στην ισοφάριση στο 40΄ με σουτ του Βιεϊρίνια, που έφυγε άουτ ελάχιστα. Όμως η ΜΠΑΤΕ είχε πάντα τον πρώτο λόγο και τον έκανε ακόμα “ισχυρότερο” με το δεύτερο γκολ που σημείωσε στο 42΄ με πέναλτι του Σίγκνεβιτς, πέναλτι που κέρδισε ο Στάσεβιτς που ανετράπη από τον Μάτος στην περιοχή.

Η ανωτερότητα της ΜΠΑΤΕ συνεχίστηκε και πριν την λήξη του ημιχρόνου (45+1΄) ήρθε η “χαριστική βολή” για τον ΠΑΟΚ με το τρίτο γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας από ωραίο σουτ του σολίστα Σίγκνεβιτς, που πλάσαρε υπέροχα στην εστία του ανήμπορου Πασχαλάκη. Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου προχώρησε σε δυο βιαστικές αλλαγές με την είσοδο των Τόσκα-Ουάρντα στο παιχνίδι ελπίζοντας στην ανάκαμψη. Αυτή φάνηκε να ροδίζει στο 59΄, όταν από επέλαση και συρτή πάσα του Ζαμπά, ο Πρίγιοβιτς σκόραρε μειώνοντας το σκορ σε 1-3. Η κερκίδα της Τούμπας άναψε ακόμα περισσότερο στο 62΄ όταν αποβλήθηκε ο κορυφαίος της ΜΠΑΤΕ, Σίγκνεβιτς, που είχε καταφέρει χτύπημα στον Κρέσπο εκτός φάσης.

Στο 70′ ο Σερμπίτσκι αρνήθηκε στον ΠΑΟΚ το δεύτερο γκολ, όταν έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ ωραία κεφαλιά του Βαρέλα. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία και στο 74΄, με τελικό σουτ του Τόσκα που αποκρούστηκε από τα σώματα των Λευκορώσων. Παρά τις προσπάθειες των Θεσσαλονικέων ως την λήξη του αγώνα οι Λευκορώσοι άντεξαν στην πίεση και το τελικό 1-3 κρίνεται απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, που το πανηγύρισαν δεόντως οι παίκτες και οι λιγοστοί φίλοι της ΜΠΑΤΕ.

Διαιτητής: Τομπάϊας Βέλτζ (Γερμανία)

Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Μάτος, Μπάγκα, Ρίος, Γιαμπλόνσκι.
Κόκκινες: Σίγκνεβιτς (62″).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46′ Τόσκα), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (55′ Ακπόμ), Ζαμπά, Λημνιός (46′ Ουάρντα) και Πρίγιοβιτς.

ΜΠΑΤΕ: Σερμπίτσκι, Φιλίποβιτς, Ντραγκούν (87′ Γιαμπλόνσκι),Ίβανιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβις (82′ Γκόρντερλτσουκ), Ρίος, Στάσεβιτς, Βόλκοφ, Μπάγκα, Πολισκοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν βλεπόταν ο ΠΑΟΚ! Έχασε ξανά από την Βίντι – Πολλά ζόρια για την πρόκριση

«Κατέρρευσε» ο ΠΑΟΚ στο Λονδίνο αλλά παραμένει ζωντανός