Η Τερέζα Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο την αναβολή της αυριανής ψηφοφορίας για τη συμφωνία του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Νωρίτερα, το BBC μετέδωσε ότι η πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή της εξετάζει προσεκτικά νέους τρόπους για να “ενισχύσει” τις εξουσίες της Βουλής των Κοινοτήτων σε ό,τι αφορά το λεγόμενο “δίχτυ ασφαλείας” (backstop) για τα σύνορα με την Ιρλανδία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ματαιώνει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, επί της συμφωνίας της για το Brexit, σύμφωνα πάντα με το BBC, ύστερα από επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από βουλευτές ότι το μέγεθος της αναμενόμενης ήττας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση την κυβέρνησή της.

Δικαστήριο ΕΕ: Η Βρετανία μπορεί να σταματήσει μονομερώς το Brexit

Η Μέι πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τα κορυφαία στελέχη του υπουργικού της συμβουλίου σήμερα για να συζητήσει τι να κάνει με τη συμφωνία της, η οποία επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από το μπλοκ παραμένοντας, ωστόσο, σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Η Μέι και οι υπουργοί της έχουν κατ’ επανάληψη επιμείνει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Η εκπρόσωπός της ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει σχέδιο για ματαίωση της ψηφοφορίας.

Η στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Ιούνιο του 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τερέζα Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία για το Brexit

«Πράσινο φως» για το Brexit – Εγκρίθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ το διαζύγιο με τη Βρετανία