Κορυφαίος ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχει γίνει… Γιουβέντους!

Μπορεί να μην πιάνει πάντα υψηλό επίπεδο απόδοσης, η εικόνα του να μην… εντυπωσιάζει σε όλα τα παιχνίδια, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει «στρογγυλοκαθίσει» στην κορυφή της Super League. Τα νούμερα που έχει καταγράψει, τον κατατάσσουν ανάμεσα σε «μεγαθήρια» της Ευρώπης και -μάλιστα- στην δεύτερη θέση πίσω από την Γιουβέντους.

Λένε πως η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πει κανείς ψέματα, ωστόσο, Γιουβέντους και ΠΑΟΚ μιλούν φέτος μέσα από την γλώσσα των αριθμών και φωνάζουν για πρωτάθλημα. Οι συγκεκριμένες δύο ομάδες είναι οι μοναδικές που έχουν μόλις μία απώλεια βαθμών στα εγχώρια πρωταθλήματά τους.

Ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο και η Γιουβέντους γνώρισε την πρώτη και μοναδική -μέχρι στιγμής- απώλεια στο εντός έδρας παιχνίδι με την Τζένοα (1-1). Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Αϊντχόφεν που έχει «γευτεί» μια ήττα ενώ τη λίστα συμπληρώνουν «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ.

Μέσα από τον σχετικό πίνακα, φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ σε δώδεκα ματς στην Super League έχει 92% ποσοστό νικών, 8% ισοπαλιών και 0% ηττών (σ.σ δεν έχει καμία μέχρι στιγμής) ενώ σκοράρει 1.7 γκολ ανά ματς και δέχεται 0,4, έχοντας συγκεντρώσει 2.9 βαθμούς στην κλίμακα όσους και η «Μεγάλη Κυρία» της Ιταλίας.

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Δικεφάλου την φετινή χρονιά αναμφίβολα εντοπίζεται και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στα δώδεκα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μόλις τέσσερα γκολ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο να χαμογελάει και να μπαίνει στην εξίσωση της κουβέντας που αφορά τις ανανεώσεις των ποδοσφαιριστών του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Άνχελ Κρέσπο δεν έχουν χάσει ούτε έναν αγώνα του ΠΑΟΚ, μετρώντας γεμάτα 90λεπτα ενώ και οι Βαρέλα, Μάτος και Βιεϊρίνια αποτελούν τις σταθερές επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού.

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέρασε και από την Λαμία ο ΠΑΟΚ: Φωνάζουν, δικαίως, για πέναλτι οι Λαμιώτες