Πιτσιόρλας: Έρχεται πρόταση για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Την εκτίμηση ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας εισηγούμενος στη Βουλή τροπολογίες για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. «Πιστεύω ότι εντός του έτους θα έχουμε καταθέσει το πρόγραμμα αυτό. Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία της εξυγίανσης, καταθέτουμε τις τροπολογίες», είπε ο κ. Πιτσιόρλας και εξήγησε ότι με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα σε ένα μέρος του προσωπικού που απασχολείται σήμερα – περίπου σε εκατό με εκατόν τέσσερις εργαζόμενους -, που είναι άνω των πενήντα έξι ετών και μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στην επόμενη πενταετία, να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιδότησης της ανεργίας, προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Σε άλλους εκατό περίπου εργαζομένους δίνεται η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και ενημέρωσε ότι «με το πρόγραμμα εξυγίανσης ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού θα παραμείνει στη βιομηχανία».

Αναφορικά με τις τροπολογίες, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι «για όλους τους εργαζόμενους που θα υπαχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εργάζονται τουλάχιστον μία πενταετία στη βιομηχανία. Δεν αφορά, δηλαδή, εργαζόμενους που μπορεί να μπήκαν τώρα. Προϋπόθεση, λοιπόν, η ηλικία άνω των πενήντα έξι ετών για το συνταξιοδοτικό καθεστώς και για τους υπόλοιπους δυνατότητα μεταφοράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα-«μαμούθ» Ιανουαρίου – Οκτωβρίου

Μειωμένες δαπάνες και αυξημένοι φόροι εκτίναξαν το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό

Σε ασφυξία η αγορά – Ούτε… ευρώ δεν έδωσε το κράτος για οφειλές προς τους ιδιώτες