Προς απόταξη και απόλυση οι αστυνομικοί για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος

Καταπέλτης φαίνεται ότι είναι η ΕΔΕ που έγινε για τους 8 Αστυνομικούς. Τα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο προκάλεσαν αντιδράσεις

Σκληρές ποινές προβλέπει το πόρισμα της ΕΔΕ για τους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών για τους τέσσερις εκ των οχτώ αστυνομικών προτείνεται η απόταξη, η βαρύτερη, δηλαδή, πειθαρχική ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε αστυνομικό. Η ποινή της αργίας με απόλυση σημαίνει πρακτικά ότι οι 4 αστυνομικοί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και δεν θα πληρώνονται για ένα χρονικό διάστημα και ότι θα επηρεαστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω αστυνομικοί – αν γίνει δεκτή η πρόταση των συντακτών της ΕΔΕ – θα απέχουν από τα καθήκοντά τους για όσους μήνες αποφασιστεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ χωρίς να αμείβονται. Εάν, δε, μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα θα αποταχθούν.

Η ΕΔΕ υπό την ευθύνη ταξίαρχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθνών είχε διαταχθεί μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτα του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Το πόρισμα φαίνεται πως έχει ήδη υποβληθεί στη Γ.Α.Δ.Α. και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Αφού ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές διαδικασίες η υπόθεση θα φτάσει στα χέρια της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.

Διαβάστε, επίσης:Πρωτοχρονιά στο σπίτι του θα κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Παίρνει 6ήμερη άδεια