Ρωσικός πύραυλος έπιασε 27 φορές την ταχύτητα του ήχου! – Πούτιν: «Έχουμε στα χέρια μας νέο στρατηγικό όπλο» (Βίντεο)

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει την πρώτη μονάδα υπερηχητικών, πυρηνικής ικανότητας, πυραύλων το επόμενο έτος, λέγοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η χώρα του έχει πλέον στην κατοχή της ένα νέο είδος στρατηγικού όπλου.

Οι δηλώσεις του έγιναν αφού παρακολούθησε αυτό που το Κρεμλίνο περιέγραψε ως δοκιμή προ της ανάπτυξής του νέου πυραυλικού συστήματος που ονομάζεται Avangard.

«Η δοκιμή αυτή, που μόλις ολοκληρώθηκε, τελείωσε με απόλυτη επιτυχία», δήλωσε κατά την διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με το militaire.gr.

«Από το επόμενο έτος, το 2019, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν το νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Avangard… είναι μία μεγάλη στιγμή για την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και για την ζωή της χώρας. Η Ρωσία απέκτησε έναν νέο τύπο στρατηγικού όπλου».

Προηγουμένως, ο Πούτιν παρακολούθησε την επιτυχή δοκιμή νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν παρακολούθησε την δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική Άπω Ανατολή από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι η Μόσχα αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το Avangard, κατά την διάρκεια μίας από τις πλέον πολεμοχαρείς ομιλίες του αυτής της χρονιάς, λέγοντας ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν των αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων, περιλαμβανομένης της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

Με ταχύτητα κοντά στα 30 Mach

«Οι τελευταίες δοκιμές έδειξαν πως έφθασε ταχύτητες κοντά στο Mach 30. Έφθασε μια ταχύτητα Mach 27», δηλαδή 27 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και πάνω από 33.000 χλμ/ώρα, τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiia 24.

«Σε τέτοιες ταχύτητες, πρακτικά δεν μπορεί να καταρριφθεί από κανένα αντιπυραυλικό σύστημα», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Ο Μπορίσοφ διευκρίνισε πως οι πύραυλοι αυτοί ξεχωρίζουν επειδή «είναι αδύνατο να προβλεφθεί πού θα βρίσκονται την επόμενη στιγμή» και διαβεβαίωσε πως ο τρόπος χειρισμού τους «ματαιώνει πρακτικά κάθε αντιπυραυλική άμυνα».

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, προγράμματα για την ανάπτυξη των οποίων έχουν οι μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα, είναι πυραυλικά συστήματα εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναχαιτισθούν από τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται από το μέλλον! Η Ρωσία σχεδιάζει μαχητικό που θα επιχειρεί και στο διάστημα! (Βίντεο)

Με εντολή Πούτιν: Tα «πιο σύγχρονα όπλα» σε στρατό και στόλο

Ετοιμάζει το αεροπλανοφόρο του μέλλοντος η Ρωσία