Σκληρή απάντηση του Γ. Βάλαρη σε Έλενα Ακρίτα! «Δεν δέχομαι κριτική από ανθρώπους…»

«Υπάρχει ένας δηθενισμός στο θέατρο! Ούτε η ίδια η Έλενα Ακρίτα υπήρξε πιστή στις πεποιθήσεις της».

Στο Down Town και τη Νίκη Μουστάκα έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Βάλαρης, ο οποίος απάντησε στο σχόλιο που έκανε η Έλενα Ακρίτα για την παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες”.

Η Έλενα Ακρίτα, σε πρόσφατο post της στο facebook, χαρακτήρισε την παραγωγή σας “Γοργόνες και Μάγκες” trash. Σας ενόχλησε αυτό;

Με ενόχλησε γιατί δεν δέχομαι κριτική από ανθρώπους που δεν έχουν δει την παράστασή μου και που χρησιμοποιούν το βήμα τους δημόσια για να κάνουν κακοπροαίρετη κριτική. Η ιστορία έδειξε πως το “Γοργόνες και Μάγκες” ήταν μια λαοφιλής παράσταση με πολλά βραβεία και μόνο trash δεν είναι.

Γιατί πιστεύετε ότι έχει υπάρξει αυτή η κριτική;

Δυστυχώς, υπάρχει ένας δηθενισμός στο θέατρο. Υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ έντεχνου και λαϊκού. Για μένα υπάρχουν ποιοτικές και μη ποιοτικές παραστάσεις, σε όλους τους χώρους και σε όλα τα είδη. Αυτές είναι απόψεις που ειδικά καλλιεργημένοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να έχουν. Δεν υπάρχει πνευματική ελίτ που να καθοδηγεί, υπάρχει ένα γενικότερο μαζικό συνονθύλευμα τάσεων, απόψεων και πεποιθήσεων. Και για να ολοκληρώσω για το θέμα που έχει προκύψει, ούτε η ίδια η Έλενα Ακρίτα υπήρξε πιστή στις πεποιθήσεις της απ’ ότι φαίνεται, καθώς κι εκείνη υπήρξε στο σανίδι και στην τηλεόραση σε εμπορικά λαϊκά θεάματα.

Πηγή: zappit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέσπασε ο Σεφερλής κατά της Ακρίτα: Δεν της το επιτρέπω, ήδη της έχω κάνει μήνυση (Βίντεο)

Τσαλίκης υπέρ Σεφερλή: «Στα «Ακριτικά» χωριά της δήθεν κουλτούρας, δεν έφτασαν τα νέα…»