Το Instagram πρόσθεσε λειτουργίες για τους ανθρώπους με χαμηλή όρασης

Το εργαλείο «Write Alt Text» είναι και το πιο χρήσιμο.

Το Instagram το πήγε ένα βήμα παρακάτω και αυτές οι νέες προσθήκες είναι πραγματικά βοηθητικές και ουσιαστικές. Τι κάνει το Instagram για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και πώς ακριβώς τους διευκολύνει;

Πιο φιλικό το Instagram για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης γιατί ενώ το να πάρουμε το κινητό και να scrollαρουμε στο Instagram το θεωρούμε δεδομένο, για μερικούς ανθρώπους δεν είναι.

Οι άνθρωποι με τα προβλήματα όρασης δεν έχουν ίση πρόσβαση στα social media. Και τώρα το Instagram λανσάρει νέα εργαλεία για να κάνει το app πιο φιλικό σε αυτούς τους ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρία.

Το Instagram πρόσθεσε το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο, Alt Text, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ακούν τις περιγραφές των φωτογραφιών μέσω αναγνωστών οθόνης κατά την περιήγησή τους στις ενότητες Feed, Explore και στο Profile της εφαρμογής.

Η λειτουργία αυτόματα δημιουργεί περιγραφές φωτογραφιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων, σύμφωνα με το Instagram. Δεδομένου ότι μόλις κυκλοφόρησε είναι δύσκολο να πούμε πόσο ακριβείς είναι αυτές οι αυτόματες περιγραφές.

Με την αυτόματη αναγνώριση αντικειμένων σίγουρα ένας χρήστης θα μπορεί να ξέρει τι δείχνει μια φωτογραφία στο feed του ή στην αναζήτηση γενικότερα.

Φυσικά το εργαλείο «Write Alt Text» είναι και το πιο χρήσιμο. Όταν θα ανεβάζετε μια φωτογραφία μπορείτε να γράψετε ένα εναλλακτικό κείμενο, μέχρι 100 χαρακτήρες και αυτό το κείμενο θα είναι προσβάσιμο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, καθώς θα μπορούν να ακούν το περιεχόμενο της λεζάντας που έχετε βάλει.

Instagram για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Για να βάλετε το εναλλακτικό κείμενοι θα πρέπει να μπείτε στα Advanced Settings του Instagram στο μενού Accessibility. Εκεί θα το ενεργοποιήσετε και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, θα γράψετε το κείμενο.

Instagram για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Πρόκειται για δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία και μια σημαντική προσπάθεια από το δημοφιλές app φωτογραφιών, το Instagram, προκειμένου να γίνει πιο φιλικό στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Διαβάστε, επίσης:Έκτακτη εξέλιξη: Έλεγχος στην περιουσία του Μένιου Φουρθιώτη