Παραιτήθηκε ο Ιωάννης Αγγελής-Νέος εποπτεύων στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Η παραίτηση του Ιωάννη Αγγελή υποβλήθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες, ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Η παραίτηση του Ιωάννη Αγγελή υποβλήθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία τον αντικατέστησε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από αμερικανούς και έλληνες εισαγγελείς, τα οποία αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποπλοκής.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

Διαβάστε, επίσης:

Σάλος από τις αλλαγές πολιούχου στις Σέρρες ανάλογα με τις αργίες