Φοβερή μπάλα από τον Ολυμπιακό και τεσσάρα στην ΑΕΛ

Γι’ ακόμα μία αγωνιστική ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως αυτή την περίοδο παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Οι Πειραιώτες διέλυσαν με 4-0 τη Λάρισα χορταίνοντας θέαμα τον κόσμο τους και τρομάζοντας τους αντιπάλους τους με την εικόνα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως και τα τέσσερα γκολ που έβαλε η ομάδα του Μαρτίνς στο ματς με την ΑΕΛ να είναι και λίγα με βάσει την εικόνα της στο γήπεδο. Όπως και να ‘χει η ομάδα του Πειραιά συνεχίζει απτόητη το… κυνήγι του ΠΑΟΚ και του δείχνει πως δεν έχει σκοπό να πετάξει λευκή πετσέτα.

Κάνει αλλαγές δεν χαλάει η χημεία

Επτά αλλαγές έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε κατά του Αστέρα Τρίπολης την περασμένη Κυριακή. Η τακτική και το πλάνο του Ολυμπιακού δεν άλλαξε, όμως, παρά τα πολλά νέα πρόσωπα που είχε στο αρχικό του σχήμα. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και έκλεισε τη Λάρισα στο μισό γήπεδο. Οι Θεσσαλοί είχαν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια τους πως είναι μαχητικοί, όμως, στον Πειραιά τα πράγματα ήταν αλλιώς. Ο Ολυμπιακός τους άρπαξε από το λαιμό και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ανάσα. Στο 4′ χάθηκε διπλή ευκαιρία από Ποντένσε και Φορτούνη και το μήνυμα εστάλη από νωρίς στην ΑΕΛ.

Υπολογιστής ο Νάτχο

Στο 8′ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Νάτχο να βγάζει μία μαγική πάσα στον Μασούρα, εκείνος να στοπάρει και να σουτάρει αμέσως και να “γράφει” το 1-0. Ο Ισραηλινός ήταν κομπιούτερ στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και στο 10′ είχε νέα εξαιρετική πάσα στον Ποντένσε. Οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και η εντύπωση που έδιναν οι φιλοξενούμενοι ήταν πως δεν μπορούσαν ούτε καν να τους παρακολουθήσουν όχι να τους ακολουθήσουν. Η ομάδα του Μαρτίνς εκδήλωνε επιθέσεις με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Έβγαιναν μπαλιές στην πλάτη της άμυνας αό τον άξονα, οι εξτρέμ έκαναν συνεχώς κινήσεις, ενώ και οι μπακ έβγαιναν ψηλά. Η Λάρισα δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό με τον Ολυμπιακό να τα κάνει όλα τόσο απλά.

Στο 16′ ο Φορτούνης ευστόχησε σε πέναλτι και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Πειραιά, ένα πέναλτι που είχε καταλογιστεί σε βάρος του Γκόλια για τράβηγμα της φανέλας του Μιράντα. Πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο παιχνίδι και η συνέχεια ήταν πολύ πιο εύκολη. Παρόλα αυτά η ομάδα του Πειραιά δεν κατέβαζε ταχύτητα. Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς να βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο να έχουν συνεχή κίνηση και να παίζουν με πειθαρχία. Στο 32′ ο Μασούρας έχασε ευκαιρία για το 3-0, ενώ ο Ολυμπιακός εκδήλωνε επιθέσεις κατά κύματα. Οι Θεσσαλοί ήταν απλοί θεατές και όχι άδικα, αφού η ομάδα του Μαρτίνς είχε πολλά κέφια. Το πρώτο μέρος είχε και τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Νάτχο να περνάει την πάσα δεξιά στον Γκερέρο, εκείνος έκανε την σέντρα για τον Φορτούνη, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει και να κάνει το 3-0 για την ομάδα του Πειραιά.

Και δοκάρι ο Μασούρας

Με το 3-0 να έχει διαμορφωθεί στο πρώτο μέρος και τον Ολυμπιακό να έχει χορτάσει θέαμα τον κόσμο του το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε τυπική διαδικασία. Η ομάδα του Πειραιά δεν άφησε χώρους στην ΑΕΛ, την έκλεισε στα καρέ της και απλά δεν είχε την ίδια ένταση στις επιθέσεις που εκδήλωνε. Αυτή ήταν η μοναδική διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με το πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά στο 55′ χάθηκε η μπάλα με τον Γκιγιέρμε να περνάει εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα, αλλά εκείνος να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Τα έκαναν όλα τόσο απλά

Στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο έκανε διαχείριση του ματς έχοντας στο μυαλό του και τη συνέχεια με τα σερί παιχνίδια. Έβγαλε τον Νάτχο που θα παίξει το Σάββατο, έβγαλε τον Ποντένσε και τον Γκερέρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός διαχειρίστηκε την ομάδα του ενόψει και της συνέχειας. Με τις αλλαγές δεν χάλασε η χημεία του Ολυμπιακού απλά είχε κατέβει η ταχύτητα. Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Πειραιά που έβγαζε ωραίους συνδυασμούς στο γήπεδο. Ορισμός αυτού ήταν η φάση του 75′ όταν ο Χασάν με τον Ανδρούτσο άλλαξαν άψογα τη μπάλα και ο τελευταίος πέρασε εξαιρετική κάθετη για τον Φορτούνη, ο οποίος πέρασε και τον κρίστινσον και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 4-0. Ο Ολυμπιακός πρόσφερε χορταστικό θέαμα στον κόσμο του, έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση αυτό το διάστημα.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-0

Σκόρερ: 8′ Μασούρας, 16′ Φορτούνης (πεν.), 44′ Φορτούνης, 75′ Φορτούνης

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: 14′ Καρανίκας, 16′ Γκόλιας

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Νάτχο (61′ Ανδρούτσος), Ποντένσε (50′ Λάζαρος), Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο (66′ Χασάν)

ΑΕΛ (Τ. Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλας (84′ Λεοζίνιο), Φριουί, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Σικαούκα (58′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46′ Ζίζιτς).

Πηγή: fosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ανάσανε» ο Πανιώνιος – Νίκη μετά από δύο μήνες

Στο παρά τρία λυτρώθηκε ο ΠΑΟΚ και καλπάζει για το τίτλο

Ασταμάτητη η ΑΕΚ: Νίκησε τον Λεβαδειακό και περιμένει τον ΠΑΟΚ