Έβγαλε «εμφύλιο Δικεφάλων» στο Champions League η κλήρωση

Στις 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο ελληνικός «εμφύλιος» στη φάση των «16» (πλέι οφ) του Basketball Champions League, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Γηπεδούχος στο πρώτος ματς θα είναι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου, στην έδρα της κατόχου του τίτλου, ΑΕΚ, το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Η κλήρωση διενεργήθηκε στα γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA) στην Ελβετία το πρωί της Παρασκευής με την έτερη ελληνική ομάδα τον Προμηθέα Πατρών να βρίσκει στο δρόμο του την ισπανική Τενερίφη. Οι δύο ομάδες θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» για πρώτη φορά στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, ενώ γηπεδούχος θα είναι η Τενερίφη στο δεύτερο και τελευταίο ματς στο δρόμο προς τους «8».

Ο νικητής του ντέρμπι «Δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Μπάνβιτ (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) στα προημιτελικά, ενώ ο νικητής της αναμέτρησης Προμηθέας Πατρών-Τενερίφη θα βρει απέναντί του το νικητή του αγώνα Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία). Η προημιτελική φάση του Basketball Champions League θα αρχίσει στις 26/27 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 2/3 Απριλίου. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τους «8», θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μαϊου. Μέχρι στιγμής, η FIBA δεν έχει ανακοινώσει την πόλη διεξαγωγής της καταληκτικής φάσης, κάτι που θα γίνει γνωστό στις αρχές Απριλίου. Θα διενεργηθεί νέα κλήρωση που θα καθορίσει τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Τα ζευγάρια της φάσης των “16” (πλέι οφ) του Basketball Champions League έχουν ως εξής:

1. Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία)

2. Ναντέρ (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

3. Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)

4. Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Βενέτσια (Ιταλία)

5. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

6. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ-Τενερίφη (Ισπανία)

7. Λε Μαν (Γαλλία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)

8. Αντβέρπ (Βέλγιο)-Μούρθια (Ισπανία)

* Πρώτες αναφέρονται οι ομάδες που έχουν πλεονέκτημα έδρας και θα δώσουν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης (πλέι οφ) του Basketball Champions League έχουν ως εξής:
1-5
2-7
3-6
4-8.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σλούκας: «Να ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας για το καλό της πατρίδας»