Έγκλημα στη Σητεία: Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της για τον φόνο του γιατρού

«Καίνε» τη χήρα οι καταθέσεις των μαρτύρων

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για τη σύζυγο του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη και τον εραστή της, όσον αφορά τη δολοφονία του γιατρού τον Οκτώβριο του 2017 στη Σητεία της Κρήτης.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του καρδιολόγου. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ η 39χρονη χήρα του καρδιολόγου κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Νωρίτερα στις απολογίες τους, η μεν 39χρονη αρνήθηκε κάθε κατηγορία, όπως είχε κάνει από την αρχή, ο δε 38χρονος είπε πως αυτός σχεδίασε και εκτέλεσε τον φόνο. Η χήρα επέρριψε όλη την ευθύνη για την απόφαση στον πρώην εραστή της.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία και την απόφασή του να σκοτώσει τον άνδρα μου. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Ήρθε εδώ και λέει δικαιολογίες». Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία της, ενώ χαρακτήρισε ανισόρροπο τον πρώην εραστή της. Παραδέχτηκε ότι είχαν ερωτική σχέση, υποστήριξε όμως πως δεν την άφηνε να χωρίσουν.

Νωρίτερα, ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία είχε ζητήσει «συγγνώμη» από την οικογένεια του θύματος και υποστήριξε ότι «ξαναβρήκε» τη φίλη του από το σχολείο στο Facebook μετά από χρόνια. Η ερωτική τους σχέση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. «Γνώριζα ότι ήταν παντρεμένη και περίμενα το διαζύγιό της» είπε, υποστηρίζοντας ότι η φίλη του αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της, σύμφωνα με όσα του είχε εκμυστηρευτεί η ίδια.

«Καίνε» τη χήρα οι καταθέσεις των μαρτύρων

«Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και μένα να φάω», κατέθεσε μεταξύ άλλων συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Καταπέλτης όμως ήταν και η κατάθεση συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Κατέθεσε ότι ο γιατρός του είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο πριν την δολοφονία ότι κάποιος είχε κλέψει 30.000 ευρώ από το μηχάνημα του διαδρόμου (εκεί συνολικά υπήρχαν 100.000 ευρώ).

Ο γιατρός εμφανίστηκε να υποψιάζεται κάποιους εργάτες αλλά ο αξιωματικός φίλος του υποστήριξε ότι δεν είναι λογικό όποιος πήρε τις 30.000 ευρώ, να άφηνε τις 70.000. Ο φίλος τον προέτρεψε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων αλλά ο καρδιολόγος φοβόταν το σκάνδαλο.

Στην συζήτηση του αποκάλυψε ότι συχνά η σύζυγός του έπαιρνε χρήματα από τις τσέπες ή έκανε αναλήψεις με τις κάρτες του. Μου είχε πει κάπου στον Μάρτιο: «Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει».

Διαβάστε, επίσης:

Σπαραγμός στο Λασίθι: Ανείπωτος ο πόνος στην κηδεία της Ροδούλας και του Κώστα