Βαρουφάκης για Καμμένο: Το 2015 ήταν υπέρμαχος του Grexit

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Καμμένου ότι ήταν «υπάλληλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι:  «μόνον σε εναλλακτικό σύμπαν μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο

«Ο Πάνος Καμμένος υποστήριζε την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή το 2015, και ισχυριζόταν πως θα βρει λύση με την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στις καταγγελίες που έκανε στον σταθμό μας ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Καμμένου ότι ήταν «υπάλληλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι:  «μόνον σε εναλλακτικό σύμπαν μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Σόιμπλε θα εκπλαγεί εάν ακούσει κάτι τέτοιο. Σε μία φαντασίωση συνέβησαν αυτά. Το 2015 ο κ. Καμμένος δεν ασχολούνταν με την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, αλλά ζητούσε απλά να τον αφήσουν να «χαίρεται» την θέση του υπουργού Άμυνας».

Στην ερώτηση σχετικά με άλλη δήλωση του Καμμένου ότι αυτός έδιωξε τον κ. Βαρουφάκη από την κυβέρνηση – σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μοναδικές συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εταίρο ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση όπως κινούνται τα πράγματα, και επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.

Διαβάστε, επίσης:

Τσίπρας: Προτείνουμε και πάλι τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας