Δεν φαντάζεστε ποιοι κληρονομούν τα 200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ

Ο Καρλ Λάγκερφελντ ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημοφιλείς σχεδιαστές του 20ου και του 21ου αιώνα πέθανε στο Παρίσι στα 85 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά στο χώρο της μόδας. Πέρα απ’ αυτό, όμως, υπάρχει και η άλλη κληρονομιά, η πραγματική. Η περιουσία του εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ και το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι, ποιος θα τα πάρει…

Καθώς ο σχεδιαστής δεν είχε παιδιά, βιολογικά ή υιοθετημένα, αλλά και κανέναν νόμιμο κληρονόμο, υπάρχουν διάφορες εικασίες ως προς το σε ποιον θα καταλήξουν τα χρήματά του, τα ακίνητά του, αλλά και όλα του τα περιουσιακά στοιχεία. Ανάμεσα στους επικρατέστερους κληρονόμους του σχεδιαστή, είναι ο 11χρονος βαφτισιμιός του Hudson Kroenig και η …γάτα του.

Η Choupette δεν είναι μια απλή γάτα, αλλά η μούσα του σχεδιαστή, έχει δικό της λογαριασμό στο Instagram και έχει ήδη τη δική της περιουσία, καθώς η εμπορική της δραστηριότητα της απέφερε πολλά κέρδη. Ο Lagerfeld την αγαπούσε τρελά και της παρείχε τα πάντα, σαν να ήταν παιδί του. Δύο βοηθοί τη φρόντιζαν διαρκώς και την άφηναν ποτέ μόνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Hide-and-seek with Choupette. 🐱 #KARLLAGERFELD

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) στις

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, μετά το θάνατο του σχεδιαστή η Choupette μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια και να γίνει, ίσως, η πιο ευκατάστατη γάτα του πλανήτη. Άλλωστε ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε δηλώσει πως η λευκή όμορφη γάτα περιλαμβάνεται στη διαθήκη του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει να τη φροντίσει ως κηδεμόνας της ίδιας και της περιουσίας της.

Όπως αναφέρει η Le Parisien, το νομικό σύστημα στη Γαλλία απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως άμεσος κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν είναι φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η κατάσταση, βέβαια, είναι πιο περίπλοκη γιατί, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής. Ο Λάγκερφελντ αν και Γερμανός ζούσε στο Παρίσι.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ο Λάγκερφελντ να έχει λύσει το ζήτημα με την κληρονομιά της γάτας. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να έχει ορίσει τον επόμενο ιδιοκτήτη της Choupette, ο οποίος και θα κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία για να εξασφαλίσει μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή γι΄ αυτήν, μέχρι το τέλος της ζωής της. «Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα φροντίσει την Choupette, δεν θα ζει φτωχικά», είχε πει ο Λάγκερφελντ σε παλιότερη συνέντευξή του. Οι πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες της Choupette φέρεται να είναι ο σωματοφύλακας και πιο στενός φίλος του σχεδιαστή, Sébastien Jondeau, και ο βαφτισιμιός του, ο 11χρονος Hudson Kroenig.

Ο 11χρονος «γιος» του

Ο 11χρονος Hudson, μάλιστα, φέρεται να είναι ένα από τα πολύ βασικά ονόματα στη διαθήκη του Λάγκερφελντ και ένας από εκείνους που θα πάρουν μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Ο σχεδιαστής λάτρευε το βαφτισιμιό του και τον είχε συχνά δίπλα του, κρατώντάς τον από το χέρι σε φινάλε του σόου της Chanel.

Ο Kroenig, γιος του μοντέλου Brad Kroenig, αγαπημένου του σχεδιαστή, έχει ήδη ένα βιογραφικό γεμάτο με μόδα και συνεργασίες όπως με τις εταιρείες Abercrombie + Fitch, Tommy Hilfiger και Perry Ellis. Τα τελευταία χρόνια ο Λάγκερφελντ τον θεωρούσε ένα από τα μοντέλα του, ο μικρός συμμετείχε στα catwalks, ταξίδευε και έπαιρνε πλούσια δώρα από το νονό του.

«Βλέπω τα παιδιά ως οικογένειά μου», είχε πει ο Κάιζερ της παγκόσμιας μόδας στο The New York Times Magazine και πρόσθεσε: «Δεν έχω οικογένεια, οπότε είναι ωραίο να έχεις γιους, χωρίς να έχεις τα δυσάρεστα προβλήματα που δημιουργούν».

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ