Δημοσκόπηση Alco: Παγιώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (Εικόνες)

Παγιώνεται η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open Tv. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 5,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 43% θεωρεί πως τις εκλογές θα τις κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς ωστόσο να έχει αυτοδυναμία.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,8% έναντι 187,1% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, το ΚΙΝΑΛ με 4,1 ενώ κοντά στο 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,7% και η ΛΑΕ με 2,6%. Αντίθετα καταποντίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,4% και το Ποτάμι με 1,3%. Δυναμική παρουσιάζει η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου που αποσπά ποσοτλο 1,4% ενώ το άλλο έχει ποσοστό 6,7% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 16,1%.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,4% ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6% , το ΚΚΕ με 5,8% και το ΚΙΝΑΛ με 4,6%. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 3% ενώ η ΛΑΕ στο 2,9%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των ερωτηθέντων για το πως θα αποκαλούν τη γειτονική χώρα. Το 59% είπε πως θα συνεχίσει να τα αποκαλεί Σκόπια, ενώ μόλις το 27% θα τα αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία. Ένα 7% θυμήθηκε το όνομα ΠΓΔΜ ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα δημοσκόπηση «κόλαφος» για το ΣΥΡΙΖΑ – Στο 12,1% η διαφορά από τη ΝΔ

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ μετά το «διαζύγιο» Τσίπρα – Καμμένου

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα ΝΔ με αυτοδυναμία – «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών το 66%