Θρίαμβος για Πανιώνιο απέναντι στο «φάντασμα» του ΠΑΟ

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την πέμπτη θέση και τον Άρη.

Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση και δέχτηκαν δύο γκολ από τους Σπιριντόνοβιτς (10′) και Σταυρόπουλο (56′), μην μπορώντας να αντιδράσουν.

Βέβαια, έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία, αφού μόλις στο 2′ ο Κουμπαράκης έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Ντουρμισάι πάνω στον Κουρμπέλη, μια φάση που αν δινόταν, μπορεί να άλλαζε όλη την ιστορία της αναμέτρησης.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Το ξεκίνημα του αγώνα στη Νέα Σμύρνη βρήκε πιο κινητικό και ορεξάτο τον Παναθηναϊκό, που όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, παρά μόνο με ένα άστοχο σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 6ο λεπτό. Όλα άλλαξαν στο 10′, όταν ο Ντουρμισάι δέχτηκε όμορφη κάθετη, τρύπησε από δεξιά την άμυνα του Παναθηναϊκού, που “πελάγωσε”, έβγαλε αριστερά του στον Άρσε και αυτός με την σειρά του στον Σπιριντόνοβιτς, που από κοντά πλάσαρε στην δεξιά του γωνία τον Διούδη για το 1-0.

Το γκολ έφερε τα πάνω-κάτω, αφού οι Κυανέρυθροι ανέβασαν ψυχολογία και δεν επέτρεψαν στους Πράσινους να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες στην εστία του Κότνικ, ο οποίος δεν λάθεψε σε κεφαλιά του Μακέντα στο 26′. Στο 27′ ο Ντουρμισάι έπιασε ωραίο απευθείας σουτ, όμως ο Διούδης πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και έκανε σωτήρια επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του και μοιραία χάθηκε στην μετριότητα, με τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Το Τριφύλλι μπήκε, πιέζοντας και στην επανάληψη, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν και πάλι την πρώτη καλή στιγμή με τον Άρσε στο 50′. Ουσιαστικά, όλο το παιχνίδι κρίθηκε στο 56′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κόρμπος πήγε να γυρίσει, η μπάλα έφτασε στον ξεχασμένο Σταυρόπουλο στην μικρή περιοχή και ο αμυντικός των Νεοσμυρνιωτών νίκησε τον Διούδη για το 2-0.

Στο 59′ ο Μακέντα έκανε το σουτ, όμως ο Κότνικ απέκρουσε, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αντιδράσει, ενώ στο 65′ ο Βέργος βγήκε φάτσα με τον κίπερ των Κυανέρυθρων, όμως υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την ανούσια κατοχή, χωρίς να φτιάχνει φάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ποτέ να ξαναμπεί στο ματς και μοιραία να ηττηθεί με 2-0 από τον Πανιώνιο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Μανιάτης(79᾽Μπανανά), Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς(72´Τσιλούλης), Μασούρας, Άρτσε(88᾽Μπουμάλ), Ντουρμισάι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης(83᾽Δώνης), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε(73᾽ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Άλτμαν, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης(61᾽Βέργος), Μακέντα.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το έφεραν τούμπα οι «κυανέρυθροι» στη Νέα Σμύρνη, 2-1 τον ΠΑΟΚ

Υγιεινός περίπατος του ΠΑΟΚ στην… ανοιξιάτικη Αθήνα