Ινδία: Αεροσκάφη συγκρούσθηκαν στον αέρα – Ένας νεκρός (Βίντεο)

Δύο αεροσκάφη της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν κατά την διάρκεια προετοιμασίας γα ακροβατική επίδειξη στην επαρχία της νοτίου Καρνατάκα στην Ινδία την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πιλότος και και να τραυματιστούν δύο ακόμα, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

“Ένας πιλότος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας έχασε δυστυχώς τη ζωή του. Δύο άλλοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου”, δήλωσε ο M.N. Reddi, γενικός διευθυντής αστυνομίας στην Καρνάτακα, σύμφωνα με το Ρόϊτερς.

Το υπουργείο άμυνας επιβεβαίωσε ότι δύο αεροσκάφη Hawk της ομάδας επίδειξης Surya Kiran καταρρίφθηκαν κοντά στην αεροπορική βάση Yelahanka.

Η αεροπορική ομάδα είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί στην Aero India 2019, μια αεροπορική επίδειξη πέντε ημερών που αναμένεται να προσελκύσει περίπου 500 ινδικές και ξένες εταιρείες του αμυντικού τομέα.

Ήταν το δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα που αφορούσε αεροσκάφη της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας αυτό το μήνα. Ένας εκπαιδευτικό Mirage 2000 συνετρίβη στη νότια πόλη του Μπανγκαλούρ στις 1 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας και τους δύο πιλότους.