Καταγγελία σοκ από ΠΟΕΔΗΝ: “Κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θανάτων από την γρίπη”

“Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής Γρίπης, για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας”, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Στην καταγγελία μιλάει επίσης για “πλημμελή ενημέρωση για τη Γρίπη από το Υπουργείο Υγείας, χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των Υγειονομικών υπαλλήλων (20% περίπου) κάτι που το Υπουργείο το γνωρίζει και το κρύβει”.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία “η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής Γρίπης, για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας.
Τα Νοσοκομεία προμηθεύτηκαν εμβόλια της Γρίπης για το προσωπικό που φθάνουν στο 25% του αριθμού που υπηρετεί. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα μας είναι προαιρετικός. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτικός (Μ.Βρετανία κλπ). Στην Αμερική δεν προσλαμβάνονται ή απολύονται οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη Γρίπη. Τα εμβόλια που διέθεσαν στην Δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε είναι 20.000. Το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί είναι 90.000.
Ως εκ τούτω ως στόχο το Υπουργείο Υγείας έθεσε την τρέχουσα περίοδο ο εμβολιασμός του προσωπικού να κινηθεί στα ίδια ποσοστά με την περίοδο 2017 – 2018 που ήταν 24,90% για τα Νοσοκομεία και 40,20% για τα Κέντρα Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας διαθέτει τον ακριβή αριθμό των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν και το κρύβει.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει συμπληρωμένη φόρμα από τα Νοσοκομεία κάθε μήνα για τον αριθμό των εργαζομένων που εμβολιάστηκαν και τον συνολικό αριθμό που υπηρετεί. Μάλιστα για να προτρέψει περισσότερο τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν έχει στείλει και φόρμα άρνησης η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται από τους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και τους λόγους που αρνούνται. Η φόρμα αυτή παραμένει στα αρχεία των Νοσοκομείων και το ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει τον αριθμό των υπαλλήλων που συμπλήρωσαν την φόρμα άρνησης.
Τα Νοσοκομεία ουδέποτε έδωσαν σημασία σε αυτή την φόρμα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει το ακριβές ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Γιατί το κρύβει; Να δώσει στη δημοσιότητα το ποσοστό καθώς επίσης και τις αιτίες της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.
Σας κοινοποιούμε σχετικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εμβολιασμό 2017-2018 των υγειονομικών ανά Νοσοκομείο και συνολικά. Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας να ενημερώσει για την ανάγκη εμβολιασμού σχετίζεται και με τον χαμηλό αριθμό εμβολίων που προμηθεύτηκαν”.

“Κρύβουν θύματα της γρίπης” 

“Κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων από την γρίπη” καταγγέλλει η Ομοσπονδία στην συνέχεια της ανακοίνωσης η Ομοσπονδία.

“Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνεται από τα Νοσοκομεία κάθε ημέρα για τον αριθμό των θανάτων από Γρίπη που είναι διαπιστωμένα είτε από το quick test ανίχνευσης της Γρίπης, είτε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγματα που έχουν σταλεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και όμως μόνο για τις ΜΕΘ υπάρχει σαφή εικόνα.
Σε πολλούς Ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές Νοσοκομείων από επιπλοκές της Γρίπης δεν γίνονται τα quick test ή δεν αποστέλλονται δείγματα στην Ιατρική Σχολή. Άλλο το strep test που γίνεται για το στρεπτόκοκκο και άλλο τα quick test που είναι για τη γρίπη. Ως αιτίες θανάτου πολλών Ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της Γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η Γρίπη. Έτσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από επιπλοκές της Γρίπης, αναφέρει η ανακοίνωση.

“ΜΕΘ Λίστα Αναμονής”

“Το πρωί σήμερα 60 διασωληνωμένοι Ασθενείς ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Το βράδυ υπερβαίνει η λίστα τους 65 Ασθενείς. Κάθε ημέρα εξυπηρετούνται 5 Ασθενείς. Οι ημέρες αναμονής στη λίστα είναι περί της μιας εβδομάδας (7 ημέρες)”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θερίζει» η γρίπη: Τριπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα τα θύματα

Δύο νεκροί στην Κέρκυρα από γρίπη – Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων

Συναγερμός για την γρίπη: Στους 39 έφτασαν οι νεκροί – Ανάμεσα τους και βρέφη!