Με στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της επιστήμης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” παρουσιάζει μια νέα σειρά εκλαϊκευμένων ομιλιών, με δωρεάν συμμετοχή, που αποσκοπούν να προσφέρουν αξιόπιστες και άμεσα κατανοητές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.
Έμπειροι ερευνητές του Δημόκριτου με διεθνή καταξίωση θα παρουσιάζουν κάθε μήνα διαλέξεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις σε επίκαιρα και σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες θεραπείες του καρκίνου, οι ήπιες μορφές ενέργειας, η εξερεύνηση του διαστήματος, τα νέα βιο-πλαστικά, οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής, οι νέες ανακαλύψεις της αστροφυσικής και άλλα.
Μετά από κάθε ομιλία θα προσφέρονται αναψυκτικά στο φουαγιέ που θα δίνουν την ευκαιρία για επιπλέον εποικοδομητική συζήτηση και ελεύθερο διάλογο.
Ήδη, στις 4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου πραγματοποιήθηκε η ομιλία «Αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα και επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία», ενώ η δεύτερη ομιλία της σειράς θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, στο κεντρικό αμφιθέατρο.
Ο 1ος κύκλος ομιλιών αποτελείται από τις εξής ομιλίες:
«Τεχνητή Νοημοσύνη: μύθος, επανάσταση, απειλή, ή ελπίδα;», Δρ Γιώργος Γιαννακόπουλος, 4 Μαρτίου 2019, 6μμ (αφίσα επάνω)
«Τι εντέλει είναι ο καρκίνος, που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται;», Δρ Δρακούλης Γιαννουκάκος, 1 Απριλίου 2019, 6μμ
«Ενέργεια, περιβάλλον, νερό: το κρίσιμο τρίπτυχο του 21ου αιώνα», Δρ Βασίλης Μπελεσιώτης, 7 Μαΐου 2019, 6μμ
«Η ανθρώπινη γήρανση», Ιούνιος 2019.
Ο 2ος κύκλος ομιλιών θα περιλαμβάνει ομιλίες για τους κβαντομηχανικούς υπολογιστές, τη κλιματική αλλαγή, τη νανοτεχνολογία, κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του “Δημοκρίτου”. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και η συμμετοχή και η στάθμευση είναι δωρεάν. Οργάνωση: Γραφείο Εκπαίδευσης του “Δημοκρίτου” (skalokerinou@admin.demokritos.gr, τηλ. 210 6503055).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόλεμος στο προϊστορικό Αιγαίο: ενδείξεις βίας και πολεμικής ετοιμότητας στη μινωική Κρήτη