Συγκίνηση στη Χάλκη για την ιστορική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

O Πρωθυπουργός, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία που θα επισκέφτηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία είχε επισκεφτεί κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Σεπτέμβριο του 1933. Συγκίνηση για τους ομογενείς που βρέθηκαν στο νησί.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε δια θαλάσσης, με την συνοδεία σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής. Εκεί, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος χοροστάτησε στην δοξολογία, καθώς σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία μιας και γιορτάζεται ο Άγιος Φώτιος, ιδρυτής της Μονής όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Κατά την υποδοχή στη Χάλκη, υπήρχαν και αρκετοί ομογενείς, ενώ για την κάλυψη της επίσκεψης παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον και από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Συνάντηση με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ

Μετά τη Χάλκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της άνοιξης.