Το Μαξίμου απαντά σε Στουρνάρα: Σεβασμό στην πολιτική ουδετερότητα από όλους

«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ ακόμα κι αν ο Στουρνάρας έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα»

Λιτή, πλην ξεκάθαρη, απάντηση στον Γιάννη Στουρνάρα, δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με την οποία ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το θέμα Πολάκη.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει σε σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου και τονίζει:

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Νωρίτερα ο διοικητής της ΤτΕ με επιστολή του είχε κάνει λόγο για βάναυση θεσμική εκτροπή, που συνιστά για τον ίδιο η ηχογράφηση του τηλεφωνήματος που του έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάτι βέβαια που ο τελευταίος διέψευσε κατηγορηματικά.

Κατηγόρησε μάλιστα με τη σειρά του τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι έχει επιδοθεί σε προσπάθεια σπίλωσης του χαρακτήρα του, επειδή αποκαλύπτει σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται και η σύζυγός του.

Διαβάστε, επίσης:

Πολάκης: Ψευδές ότι ηχογράφησα ή απείλησα τον Στουρνάρα