Υποδοχή ηρώων για τους θριαμβευτές του Διηπειρωτικού Κυπέλλου (Βίντεο)

Η αποστολή της Ένωσης «προσγειώθηκε» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά της 17:00, καθώς αναχώρησε με καθυστέρηση από την Φρανκφούρτη. Οι «κιτρινόμαυροι» και «Παγκόσμιοι» εμφανίστηκαν με το τρόπαιο στα χέρια τους και αποθεώθηκαν από τους περίπου 200 φιλάθλους της ομάδας που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο.

«Είναι τρελός ο πρόεδρος» φώναζαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ όταν αντίκρισαν τον Μάκη Αγγελόπουλο. Στις 17:45 το πούλμαν της αποστολής αποχώρησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της Ένωσης Λούκα Μπάνκι δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα, καθώς στην ενδιάμεση στάση από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Φρανκφούρτη, ταξίδεψε στην πατρίδα του την Ιταλία.

«Αν έλεγε κάποιος ότι μέσα σε ένα χρόνο θα παίρναμε τρία κύπελλα (Κύπελλο Ελλάδας, Basketball Champions League και Διηπειρωτικό) θα γελούσαμε», είπε αρχικά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στην κάμερα της NOVA, λίγο μετά την «προσγείωση» της αποστολής και συνέχισε: «Το πετύχαμε όμως με επιμονή και υπομονή. Διαπίστωσα στους αγώνες του Διηπειρωτικού ότι τη διαφορά επιπέδου. Δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε τέτοιες σκληρές άμυνες».

Όσο για το ταβάνι της Ένωσης, είπε: «Θέλουμε κάθε φορά να δίνουμε το 100%. Μέχρι στιγμής έχουμε τρία κύπελλα και στόχος μας είναι το Basketball Champions League».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, δήλωσε: «Όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι σπάνιο. Λίγοι παίκτες θα το ζήσουν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην περσινή ομάδα. Χωρίς αυτούς δεν θα παίρναμε το τρόπαιο. Τρομερή εμπειρία
Μακάρι να έρθουν κι άλλες τέτοιες εμπειρίες».

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος, είπε: «Νομίζω ότι βοήθησε λίγο και η τύχη και είχαμε τρεις νικηφόρους τελικούς. Μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Μεγάλη καταξίωση για το ελληνικό μπάσκετ και μεγάλη τιμή να έχουμε φέρει 2 τίτλους στη χώρα».

Όσο για τους στόχους στην Ελλάδα; «Σιγά σιγά. Τα μπάτζετ των ομάδων καθορίζονται από τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκτιμούμε ότι κάποια στιγμή θα λυθεί όλο αυτό και θα έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Τέλος, πρόσθεσε: «Τακτική χρειάστηκε να αλλάξουμε και αυτό γιατί η στρατηγική έμεινε ίδια όλα αυτά τα χρόνια. Βήμα-βήμα αναπροσαρμόζουμε την τακτική, αλλά η στρατηγική είναι ίδια και απαράλλαχτη».

Τελευταίος πήρε το λόγο ο MVP του τελικού, Τζόρντα Θίοντορ, ο οποίος είπε: «Νιώθω υπέροχα. Ήταν μία πρόκληση οι αγώνες στο Ρίο».

*Στην έξοδο από την αίθουσα του αεροδρομίου προς το πούλμαν της ομάδας η «Original» σήκωσε πανό που έγραφε: «Καλώς Ήλθες Παγκόσμια Βασίλισσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ