«Φασισταριό» όσοι διαφωνούν με τις Πρέσπες, λέει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

“Φασισταριό” χαρακτήρισε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία Χρήστος Γιαννούλης τις αντιδράσεις πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών έξω από το Επιμελητήριο Κατερίνης σε ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ανεβαίνοντας στο βήμα εκδήλωσης, και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, ο κ. Γιαννούλης σημείωσε ότι «πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαγορεύτηκε και η είσοδος σε δημοσιογράφο, με το αιτιολογικό ότι είναι “ανεπιθύμητη”.

«Η φράση, που είπα, αφορούσε 20-30 αφρισμένους συμπολίτες μας»

«Μόνο με χιούμορ μπορώ να απαντήσω σ’ αυτόν τον με σαφή σκοπιμότητα αποσπασματικό τρόπο μετάδοσης, ενός πολύ μικρού αποσπάσματος, δεν ξέρω από ποιους άλλους, εγώ είδα πρώτα μια μετάδοση από τον ΣΚΑΪ, όπου κυριαρχεί η λέξη «φασισταριά».

Η πρακτική του «κόβω και ράβω» για να δημιουργήσουμε μία εντύπωση και να φορτίσουμε το κλίμα, δεν βοηθάει κανέναν. Η πλήρης φράση που είπα, είναι ότι δεν θέλω να ζήσει ο γιος μου σε μία Ελλάδα πνιγμένη στο διχασμό, δεν θέλω να ζήσει σε μια Ελλάδα, που δεν θα μπορεί να διαφωνήσει, χωρίς να υπάρχει η πίσω σκέψη της βίας ή του μίσους» δήλωσε στον FOCUS 103,6 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφορικά με την ένταση που προκλήθηκε στην Κατερίνη, σε εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Τζανακόπουλο.

«Η φράση, που είπα, αφορούσε 20-30 αφρισμένους συμπολίτες μας, που έλουζαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους παρευρισκόμενους πολιτικούς. Ξεπεράσαμε το «προδότες, πουλημένοι» κτλ, φτάσαμε στο «καθίκια, θα σκοτώσουμε τα παιδιά σας, καθάρματα, ρουφιάνοι». Σέβομαι πάρα πολύ όλους αυτούς που έχουν πίκρα, οργή και αντίθεση με μία πολιτική απόφαση που αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν σέβομαι σε καμία περίπτωση, δεν τους φοβάμαι και δεν τους καθιστώ ισότιμους συνομιλητές, ακριβώς για αυτόν τον λόγο αποδίδοντάς τους την ιδιότητα που έχουν.

Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι λειτούργησαν αυθόρμητα, ήταν στημένο. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, πριν από το επεισόδιο, πίναμε καφέ στην ίδια καφετέρια απέναντι από τον χώρο της εκδήλωσης και δεν μας είπε κανένας τίποτα, ούτε ότι είσαι «φασίστας ή προδότης», τίποτα. Στο «χειρουργείο» του ΣΚΑΪ, υπάρχει η αίσθηση ότι ξαφνικά σηκώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι αυθόρμητα και αγανακτισμένα, με το που φτάνει ο κ. Τζανακόπουλος και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου» κατέληξε ο κ.Γιαννούλης.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεαρή κοπέλα «έκραξε» τον Τζανακόπουλο στην Κατερίνη: Είστε προδότες… (Βίντεο)