To Κολομβιανό καρτέλ υπέγραψε το… συμβόλαιο θανάτου για τον 54χρονο Βέλγο στο Ν. Κόσμο

Θύμα ήταν ένας 54χρονος Βέλγος με ιταλική καταγωγή, αρχηγός αντίπαλου κυκλώματος, ο οποίος είχε οφειλές στο καρτέλ, που αποφάσισε τη δολοφονική απόσυρσή του

Συμβόλαιο θανάτου σε «συνεργασία» κολομβιανού και αλβανικού καρτέλ κοκαΐνης εκτελέστηκε στον Νέο Κόσμο. Θύμα ήταν ένας 54χρονος Βέλγος με ιταλική καταγωγή, αρχηγός αντίπαλου κυκλώματος, ο οποίος είχε οφειλές στο καρτέλ, που αποφάσισε τη δολοφονική απόσυρσή του…

Οι ναρκο-έμποροι είχαν απαγάγει στενό συνεργάτη του Luigi Vancheri στην Κολομβία και τον απειλούσαν για την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, που χρωστούσε από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης σε Βέλγιο, Ελβετία και Ισπανία. Κανόνιζαν τα χρήματα της οφειλής να παραδοθούν στη Σαραγόσα της Ισπανίας, για να ελευθερωθεί ο όμηρος και να ξεκινήσει η… νέα συνεργασία.

Η δολοφονία του 54χρονου είχε καταγραφεί στις 16 Ιουνίου 2017 και πριν από λίγες μέρες τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής συνέλαβαν έναν 32χρονο από την Αλβανία, στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Ηταν ο «μεσάζοντας» για το κλείσιμο της συνάντησης με τον… θάνατο για το υποψήφιο θύμα, ενώ αναζητούνται οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Εντυπωσιακοί είναι οι διάλογοι του θύματος με τον μεσάζοντα, μέσω μηνυμάτων διαδικτυακών εφαρμογών, οι οποίοι αναδεικνύουν την αγωνία για την τύχη του φίλου-συνεργάτη που έχουν απαγάγει στην Κολομβία:

Λουίτζι (Θύμα): Τον φίλο μου τον χτυπάνε, πρέπει να μιλήσω με τον Τ…… (δολοφόνο).

Εντζον: Ερχεται στην Αθήνα για συνάντηση μαζί σου.

Σημαντικός είναι και ο τελευταίος διάλογος, που όριζε το σημείο συνάντησης και τελικό τόπο εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου στον Νέο Κόσμο:

Λουίτζι (Θύμα): Που είναι ο Τ…… (δολοφόνος);

εντζον: Θα τον ρωτήσω διεύθυνση.

Λουίτζι (Θύμα): Εχεις τη διεύθυνση;

Εντζον: Φανοσθένους 14 Ν. Κόσμο

Λουίτζι (Θύμα): Τώρα πηγαίνω…

Ο Luigi Vancheri είχε έρθει στην Ελλάδα στις 10 Ιουνίου 2017, κάνοντας κράτηση σε ξενοδοχείο της οδού Καραγιώργη Σερβίας, με ανοικτή… ημερομηνία αναχώρησης, ενώ πλήρωνε τη διαμονή του κάθε δύο ημέρες. Βρέθηκε νεκρός, σε αλσύλλιο, στην οδό Φανοσθένους 14, στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου. Το θύμα είχε στην κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα, τα στοιχεία ταυτότητάς του, και περίπου 1.000 ευρώ, στοιχεία που απέκλειαν την εκδοχή της ληστείας.

Σύμφωνα με καταθέσεις υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ο 54χρονος είχε μία φυσιολογική συμπεριφορά σαν «τυπικός τουρίστας», χωρίς κάτι να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Στο δωμάτιό του υπήρχαν κάποια χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες μαζί με τα κινητά του τηλέφωνα, οι μπαταρίες των οποίων είχαν αδειάσει, είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου ανασύρθηκαν τα δεδομένα μηνυμάτων των διαδικτυακών εφαρμογών, που βοήθησαν τις έρευνες των αστυνομικών.

Από τη νεκροτομή είχε διαπιστωθεί ότι το θύμα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο των 32ΜΜ, πίσω από το αριστερό αυτί και πύλη εξόδου από το μέτωπο. Το θύμα είχε πέσει με το κεφάλι στο έδαφος με αποτέλεσμα να προκληθεί και άλλο τραύμα στο μέτωπο, εξαιτίας της πτώσης, κάτι που σε αρχικά στάδια δεν απέκλειε την περίπτωση του ατυχήματος. Ο ιατροδικαστής όμως ανέδειξε τη «μαφιόζικη» εκτέλεσή του.

Ο 32χρονος που συνελήφθη φαίνεται να αρνείται ότι γνώριζε τους δύο εκτελεστές συμπατριώτες του, κάτι που διαψεύδεται από τις επικοινωνίες που είχε μαζί τους, όπως, επίσης, πως το κινητό του εξέπεμπε από τον Νέο Κόσμο το κρίσιμο χρονικό διάστημα που διαπράχθηκε η δολοφονία.

Διαβάστε, επίσης:

Προειδοποίηση Καλλιάνου για την κακοκαιρία: Στο έλεος ισχυρών καταιγίδων και η Αττική