Σκληρός τζιχαντιστής συνελήφθη στην Ουγγαρία με ελληνικό διαβατήριο

Ένας τζιχαντιστής, σημαντικό μέλος του ISIS, συνελήφθη στην Ουγγαρία με πλαστό ελληνικό διαβατήριο σύμφωνα με την εφημερίδα magyarnemzet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο τζιχαντιστής ισχυρίστηκε στο δικαστήριο που δούλεψε για λογαριασμό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και μάλιστα ζήτησε από τον πρόεδρο να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί από την αίθουσα ώστε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διασυνδέσεις του με την ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μεταδίδει το newsit.gr.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα που υπέβαλλε ο τζιχαντιστής καθώς ο αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που βρισκόταν εκεί, θεώρησε πως υπήρχε φόβος ο Χασάν Φ να σχεδιάζει να κρατήσει ομήρους.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές της χώρας, ο τζιχαντιστής αποτελούσε μεσαίο στέλεχος της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, ενώ το Μάρτιο του 2015 υπό τις εντολές του, αποκεφαλίστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί 37 με 44 άνθρωποι στο χωριό Μαμπούζα, κοντά στην πόλη Χομς.

Οι αρχές στην Ουγγαρία υποψιάζονται πως ο τζιχαντιστής Χασάν Φ, έχει λάβει μέρος σε ακόμη μια αιματοχυσία το 2016, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη οι πληροφορίες αυτές.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές των βελγικών μυστικών υπηρεσιών, ο ύποπτος είχε κάνει τρία ταξίδια στο Βέλγιο με το πλαστό ελληνικό διαβατήριο που διέθετε. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ουγγρικής εφημερίδας ο Χασάν Φ είναι παντρεμένος με πέντε παιδιά, ενώ έλαβε άσυλο στην Ελλάδα το 2016 με την οικογένειά του να ζει ακόμη στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προφυλακιστέος ο τζιχαντιστής – Τι ισχυρίζεται για τα πάρε-δώσε με τον ISIS

Ανατριχιαστικά βίντεο και εικόνες βρήκε η αντιτρομοκρατική στο κινητό και τον υπολογιστή του τζιχαντιστή