Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών του Παναιτωλικού και του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο (Βίντεο)

Σοβαρά οπαδικά επεισόδια έλαβαν χώρα λίγες ώρες πριν τον αγώνα Παναιτωλικού – ΠΑΟΚ. Επίκεντρο τους οι δρόμοι πέριξ του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής (Μητρόπολη) στο κέντρο της πόλης.

Αψηφώντας την απόφαση για οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση τους στο Αγρίνιο αλλά και τις εκκλήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά από τις πρωινές ώρες άρχισαν να καταφθάνουν στην πόλη.

Η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν ήταν ιδιαίτερα διακριτική, ακούγονταν και συνθήματα ενώ ανά ομάδες κυκλοφορούσαν στην πόλη και σε πολλά σημεία της ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες από αυτούς.

Στις 4 το μεσημέρι ωστόσο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής, Σουλίου και Τσικνιά, πέριξ της Μητρόπολης. Οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε κατάστημα εστίασης όταν δέχτηκαν επίθεση. Αναφέρθηκαν δύο ελαφρείς τραυματισμοί ενώ το κατάστημα-στην οδό Σουλίου- υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Από γύρω δρόμους και καφετέριες στο συγκεκριμένο σημείο έσπευσαν και άλλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και οπαδοί του Παναιτωλικού και ακολούθησε συμπλοκή με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε οχήματα και καταστήματα. Στο σημείο έγινε από οπαδούς ρίψη πολλών μολότοφ και ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επέμβαση με χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ακολούθησαν και προσαγωγές.

Στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ο σύνδεσμός των οπαδών του Παναιτωλικού. Η αστυνομία του Αγρίνιου, που έχει ενισχύσεις και από όμορες περιοχές, βρίσκεται σε μεγάλη κινητικότητα, επιτηρώντας συνδέσμους και προσπαθώντας να μην επαναληφθούν τα επεισόδια.

Η αποτροπή του μαζικού ερχομού των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν επετεύχθη, ήταν άλλωστε δύσκολη υπόθεση και ο στόχος τώρα της αστυνομίας είναι να αποτρέψει συνάντηση τους με οπαδούς άλλων ομάδων.

Δείτε βίντεο από το agrinionews.gr: