Έκρηξη στη Γλυφάδα: Πού στρέφονται οι έρευνες – Στο νοσοκομείο ο οδηγός του καμένου ΙΧ

Η Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την υπόθεση ερευνά αν είναι εγκληματική ενέργεια και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον επιχειρηματία

Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφθασε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα, ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες παγίδεψαν το αυτοκίνητο μάρκας Porsche με τις πινακίδες Αυστραλίας και τραυμάτισαν τον αλλοδαπό οδηγό του (το δίπλωμα που βρέθηκε είναι και αυτό Αυστραλίας, ο άντρας φέρει αραβικά χαρακτηριστικά και φέρεται να δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι).

Η Ασφάλεια που έχει αναλάβει την υπόθεση κάνει λόγο για μια πολύ σοβαρή ιστορία καθώς το παγιδευμένο όχημα που τινάχτηκε στον αέρα στις 10:10 το πρωί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, παραπέμπει σε μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα που αδιαφορούν για το αν θα υπάρξουν παράπλευρα θύματα στο κλείσιμο των λογαριασμών τους. Η Πυροσβεστική που έφθασε αμέσως στο σημείο με τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες κατάφερε να σβήσει γρήγορα τη φωτιά ενώ τέσσερα ακόμη αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 10. Ένας άντρας – στο σημείο βρέθηκε ένα δίπλωμα οδήγησης της Αυστραλίας με όνομα που παραπέμπει σε Άραβα- κατέβηκε από το γυμναστήριο, άνοιξε την πόρτα του πανάκριβου Porsche και έκατσε στη θέση του οδηγού. Πατώντας το κουμπί για να πάρει μπρος, το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ φωτιά πήραν και τέσσερα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα πίσω από αυτό. Κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες που έφτασαν απεγκλώβισαν τον άντρα ηλικίας περίπου 45-50 ετών, πιθανότατα αλλοδαπό και τον μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Εγκληματική ενέργεια; 

Η Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την υπόθεση ερευνά αν είναι εγκληματική ενέργεια και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον επιχειρηματία.

Αστυνομικοί, παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα. Πρώτο βασικό ερώτημα είναι πόση ώρα ήταν παρκαρισμένο το όχημα στο σημείο και πότε πρόλαβαν οι δράστες να τον τοποθετήσουν. Για το λόγο αυτό, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάμερες καταστημάτων και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Διαβάστε, επίσης:

Θεσ/νίκη: Μετέφεραν την κοκαΐνη σε παιδικό καροτσάκι