ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας αύριο στο Δημόσιο σε όλη την Αττική – τα αιτήματά τους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών

Παναττική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε για την Τρίτη 5 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα βαρέα και ανθυγιεινά) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν

  • Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
  • Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.
  • Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.

Διαβάστε, επίσης:

Οι “υπεύθυνοι” να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς- όλη η καταγγελία