Εκλογές 2019: Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει τις δημοσκοπήσεις του Απριλίου για να αποφασίσει την ημερομηνία

Οι εθνικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019

Μετά από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να βρει τη «χρυσή τομή» της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο Απρίλιος φαίνεται να είναι κομβικός μήνας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε αναζήτηση της κατάλληλης χρονικής περιόδου για την προκήρυξη εκλογών, ακολουθώντας την τακτική της αναμονής και της μελέτης των δημοσκοπήσεων του Απριλίου για να αποφασιστεί αν οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο ή τον Οκτώβριο.

Το σενάριο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 19 Μαΐου πυροδότησε μια υποσημείωση στη δεύτερη έκθεση της μεταμνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη. Όπως αναφέρεται στη σελίδα 82 της έκθεσης και στην υποσημείωση με αριθμό 35 «οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 19 και τις 26 Μαΐου (με τον δεύτερο γύρο να διεξάγεται την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι εθνικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019».

Διαβάστε, επίσης:

Καθολική αποδοκιμασία των θέσεων ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Σταθερά μπροστά η ΝΔ