Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«Λυπάμαι που η συζήτηση αυτή, που αποτελεί κατά τεκμήριο κορυφαία διαδικασία που εμπλέκεται το Κοινοβούλιο, γίνεται με τα έδρανα της Βουλής άδεια. Η αναθεώρηση ουσιαστικά μένει μετέωρη. Επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και ο καταστατικός χάρτης της χώρας αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο για φτηνό αντιπερισπασμό». Αυτό δήλωσε ο πρόερος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ολέθριες προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η ΝΔ κατέθεσε μία συγκροτημένη πρόταση με αλλαγές σε 59 άρθρα από τα 120, σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Η ΝΔ κατέθεσε μία συγκροτημένη πρόταση με αλλαγές σε 59 άρθρα από τα 120. Κατάργηση 8 παρωχημένων διατάξεων. Να θυμίσω τον δεκάλογο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Προτείναμε η επιλογή ανώτατων δικαστικών να περάσει απο την κυβέρνηση στη Βουλή. Σύγχρονη δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, αξιολόγηση. Ενδυνάμωση Τοπικής Αυτοδιοίησης. Ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Υποχρέωση ισοσκελισμένων προϋπολογισμός. Πλήρης αυτονομία κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η συζήτηση αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία

«Παρά τις προσπάθειές μας να διαμορφώσουμε πλαίσιο συνεννόησης, η κυβέρνηση τα απέρριψε όλα αυτά (που πρότεινε η ΝΔ). Υπενθυμίζω ότι είχα προτείνει προσωπικά στον κ. Τσίπρα να αναλάβουμε κοινή ευθύνη απέναντι στους νέους μας. Να ψηφίσουμε μαζί το άρθρο 16 και 24. Δεν τολμήσατε κ. Τσίπρα να κάνετε ούτε αυτό. Δεν λυπάμαι για εσάς. Λυπάμαι για τη χώρα και το μέλλον των νέων Ελλήνων. Η συζήτηση αυτή, γι’αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η επιχείρηση κατάλυσης της ελευθερίας της αναθεωρητικής Βουλής, κάτι που συνιστά έμμεση παραδοχή ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσβάλλει τον ελληνικό λαό

«Θέλω να επαναλάβω ότι η ΝΔ θα τηρήσει κατά γράμμα τη συνταγματική παράδοση της χώρας. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η παρούσα Βουλή. Εκείνη θα καθορίσει το περιεχόμενο των άρθρων. Η επίχείρηση κατάλυσης της ελευθερίας της αναθεωρητικής Βουλής, κάτι που συνιστά έμμεση παραδοχή ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσβάλλει τον ελληνικό λαό». Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Για το ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη στιγμή που το άρθρο 30 δεν κρίθηκε αναθεωρητέο είναι στο πλαίσιο 32 του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία», ανέφερε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος, η οποία δυστυχώς έτσι όπως τα κάνατε παραπέμπεται περίπου για το 2030. Θα έχουμε το θλιβερό προνόμιο για την επόμενη 10ετία να είμαστε η μόνη χώρα, στην οποία θα απαγορεύεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων» πρόσθεσε.

Η συνταγματική αναθεώρηση ξεκίνησε ως πρωτοβουλία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταλήγει ως πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και λίγων προθύμων

«Δεν είναι τυχαίο ότι και η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος έπεσε θύμα σκοπιμοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνταγματική αναθεώρηση ενσωματώθηκε σε μία συνολική αντιθεσμική αντίληψη του κ. Τσίπρα. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταλήγει ως πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και λίγων προθύμων». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σε μερικές εβδομάδες έχουμε εκλογές. Εκλογές που ο λαός θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της

«Έχετε γίνει μία κυβέρνηση κουρελού. Άλλοι βουλευτές ξεκίνησαν τη συζήτηση για την αναθεώρηση και άλλοι την τερματίζουν. Αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνησης κουρελού. Ο κ. Τσίπρας προσέφυγε σε μία σειρά από αντισυνταγματικές πρακτικές. Αρχικά κάνατε σκέψεις και για συνταγματικό δημοψήφισμα. Στη συνέχεια ακολουθήσατε διαδικασία εξπρές και στο τέλος επιχειρήσατε να δεσμεύσετε επόμενη Βουλή». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για να προσθέσει: «Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Σε μερικές εβδομάδες έχουμε εκλογές. Ευρωεκλογές και τοπικές. Εκλογές που ο λαός -σε κάθε περίπτωση- θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της».

«Θα είναι η κάλπη της 26ης Μαϊου, είτε τριπλή είτε τετραπλή, ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες με τη δική τους φωνή. Και όλοι οι Ελληνες θα κρίνουν αυτά που βίωσαν εδώ και μια τετραετία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε: «Ψέματα, σκευωρίες και διχασμοί και ένα τεράστιο κύμα προπαγάνδας και δημαγωγίας. Τέσσερα χρόνια δηλητηριάζετε την πολιτική ζωή της χώρας. Συμπτώματα κυβερνητικής ελαφρότητας, ενώ η ατμόσφαιρα στη χώρα είναι εξαιρετικά βαριά. Ακόμα και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, κ. Τσίπρα, συνεχίζετε να λέτε ψέματα».

«Αγνοώντας τις επείγουσες ανάγκες της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει κυνικά μία αναθεώρηση που στρεβλώνεται για να υπηρετήσει σκοπιμότητες και τελικά κινείται στον ελάχιστο παρανομαστή», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του

«Όλοι γνωρίζουν πια. Το γνωρίζετε και εσείς. Στις 26 Μαίοιυ δεν υπάρχουν περιθώρια για άσκοπες ψήφους. Το μήνυμα πρέπει να σταλεί και να είναι ηχηρό. Καμία ψήφος χαμένη. Όλα θα κριθούν στην κάλπη». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθεστώς. Την ίδια ώρα η χώρα θέλει να βγει από τη φτώχεια του λαϊκισμού. Δεν θα τα καταφέρει. Η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Την Κυριακή 26 Μαίου η φωνή των πολιτών θα είναι μία. Θα στείλουν δύο μηνύματα. Ένα αποδοκιμασίας μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τους Ελληνες και έκανε τις ζωές τους χειρότερες και ένα καθαρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ γιατί αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδ. Γεωργιάδης: Γίνονται χιλιάδες πλειστηριασμοί και γίνονται με την πρώτη φορά αριστερά (Βίντεο)