Με το «Μακεδονία Ξακουστή» παρήλασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα

Στον αντίποδα, νεοναζί προκάλεσαν επεισόδια στηn παρέλαση στην Καλλιθέα και στα Λιόσια – Πέταξαν ακόμα και μολότοφ

Με ρίγη συγκίνησης οι χιλιάδες πολίτες που παρακολουθούν την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκαν τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι πέρασαν μπροστά τους υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα».

Όπως έγινε γνωστό το συγκεκριμένο εμβατήριο επελέγη μετά από σχετική συνεννόηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Άμυνας, ώστε να δοθεί το επιβαλλόμενο μήνυμα στην κορύφωση της Εθνικής Επετείου και ταυτόχρονα να διαλυθούν οι φημολογίες και οι ψίθυροι, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες πως το «Μακεδονία Ξακουστή» είχε αποσυρθεί από τα στρατιωτικά εμβατήρια με τα οποία συνηθίζεται να παρελαύνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Στον αντίποδα, νεοναζί προκάλεσαν επεισόδια στηn παρέλαση στην Καλλιθέα και στα Λιόσια – Πέταξαν ακόμα και μολότοφ

Ένταση και επεισόδια στην Καλλιθέα, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση για την 25η Μαρτίου, τα οποία προκλήθηκαν από νεοναζί.

Στην Καλλιθέα ήταν συγκεντρωμένα 200 άτομα, από το ΠΑΜΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλες οργανώσεις. Στις Τζιτζιφιές είχαν μαζευτεί 50 άτομα, ακροδεξιοί και νεοναζί. Οι μεν ήταν «κόκκινο πανί» για τους δε.

Οι περίπου 50 ακροδεξιοί και νεοναζί προσπάθησαν να κινηθούν έως την πλατεία της Καλλιθέας, όπου θα γινόταν η παρέλαση, με σκοπό να επιτεθούν στους αριστεριστές συγκεντρωμένους.

Διαβάστε, επίσης:

25η Μαρτίου 1821: Η Google τιμά την ελληνική επανάσταση