Ο Ερντογάν συνεχίζει το προγκρόμ συλλήψεων στις ΕΔ λόγω υπόνοιας σχέσεων με τον Γκιουλέν

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει είναι η δίωξη ικανών στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που απογυμνώνει τα σώματα, την ώρα που απειλεί με συρράξεις και εμπλοκές

Ο Ερντογάν εξακολουθεί σταθερά το προγκρόμ συλλήψεων για όποιον υποψιάζεται ότι μπορεί να έχει σχέση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει είναι η δίωξη ικανών στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που απογυμνώνει τα σώματα, την ώρα που απειλεί με συρράξεις και εμπλοκές.

Έτσι, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, στο πλαίσιο έρευνας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Φετιουλάχ Γκιουλέν (FETÖ) στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, συνελήφθησαν ένας σμήναρχος, ένας υποσμηναγός και 28 άλλοι υπάλληλοι, όπως αναφέρει η τουρκική ‘ Ντίκεν’.

Από τους υπόπτους που κρατούνται, οι 19 είναι εν ενεργεία αλλά δεν έχει ακόμη κινηθεί διοικητική διαδικασία λόγω της συνέχισης των ερευνών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 500 χιλιάδες είναι ύποπτοι, 78 χιλιάδες κατηγορούμενοι, 30 χιλιάδες είναι στη φυλακή και σε 22 χιλιάδες άτομα έχει κινηθεί διαδικασία δίωξης.

Διαβάστε, επίσης:

Τα ξενικά είδη-εισβολείς, κύρια αιτία εξαφάνισης πολλών ζώων και φυτών