Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ και Τ. Κουίκ για τη συντριβή αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, Ababu-Terrah Namwamba καθώς η Κένυα θρηνεί τα περισσότερα θύματα, με 32 νεκρούς Κενυάτες υπηκόους, από την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Νωρίτερα, με ένα tweet το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθιά θλίψη για την τραγική συντριβή του αεροπλάνου των Ethiopian Airlines. Εκφράζει επίσης και «βαθύτατα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων», όπως και «την αλληλεγγύη μας προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αιθιοπίας».

Τα θερμά συλλυπητήριά του, για το αεροπορικό δυστύχημα των εθνικών τους αερογραμμών, που στοίχισε τη ζωή στους 157 επιβαίνοντες, εξέφρασε και ο υφυπουργός Τέρενς Κουικ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υφυπουργούς Πολιτικών Υποθέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας και Διασποράς της Αιθιοπίας κ.κ Markos Tekle και Aklilu Hailemichael αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουίκ είχε στενή συνεργασία με τους δυο Αιθίοπες υφυπουργούς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αντίς Αμπέμπα για διμερείς επαφές, καθώς και ως επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασύρθηκαν τα δύο «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing